Fudbal

PRVA POBJEDA STANKOVIĆA U SERIJI A: Podiže Sampdoriju sa dna tabele prije odlaska na SVOJ teren, gdje ga čeka i SIN!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Sampdorija je ostvarila prvi trijumf pod vođstvom srpskog trenera

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Sampdorije ostvarili su prvi trijumf pod vođstvom Dejana Stankovića. Savladali su Kremoneze u gostima, u derbiju začelja, a konačan rezultat 1:0 za Đenovljane postavio je defanzivac iz Gambije Omar Koli, na asistenciju bivšeg reprezentativca Italije Manola Gabijadinija (30). Srpski internacionalac Filip Đuričić odigrao je cio meč u Dekijevom timu, a njegov asistent na klupi Nenad Sakić isključen je u završnici.

Posle remija protiv Bolonje i poraza protiv Rome, ovaj trijumf uliće energiju Stankovićevom timu i sigurno će mu ostati zauvijek u uspomeni. U ligi čiju je istoriju pisao kao igrač, bivši trener Crvene zvezde "upisao" se i kao trener i u nastavku sezone čeka ga težak zadatak da ostavi ekipu u Seriji A. I sa ova tri boda Sampdorija je u zoni ispadanja, sa samo šest poena u 11 kola, ali je očigledno da je Stanković pokrenuo situaciju sa mrtve tačke i da je sa četiri osvojena boda pod njegovim vođstvom situacija manje teška nego prije njegovog dolaska.

Sampdrija će u sljedećem kolu gostovati Stankovićevom Interu na stadionu Đuzepe Meaca, što će sigurno biti veoma emotivan trenutak za srpskog trenera. Uostalom sve i da mu nije dres istaknut u klupskom muzeju, na klupi nerazura sedi njegov sin, Aleksandar Stanković, mladi defanzivni vezista i reprezentativac Srbije u mladim kategorijama.

Nerazuri su u ovom kolu dramatično pobijedili Fiorentinu uprkos golu Luke Jovića, a prije meča protiv Sampdorije u subotu igraće protiv Viktorije Plzenj u Ligi šampiona u srijedu, takođe na svom terenu.