POVRATAK

ZVEZDA GA TRAŽILA, ON OTIŠAO U BIVŠI KLUB! Plejmejker se vratio iz NBA, igraće ponovo u Evroligi!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Pjerija Henri nastaviće karijeru u redovima Baskonije.

Izvor: MN Press

Pjerija Henri (29) vratio se u Baskoniju. Američki plejmejker je letos bio na meti Crvene zvezde, bilo je dosta priča oko potencijalnog dolaska u Beograd, ali je odlučio da se oproba u NBA ligi. Pokušao je da se izbori za mesto u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, nije uspeo u Hjustonu, pa je rešio da se vrati u Evropu i da opet bude deo Evrolige.

Pošto je prošle sezone igrao za Fenerbahče, turski klub imao je pravo preče kupovine, ali nije bio zainteresovan za njegove usluge. Uključila se Baskonija i vratila svog nekadašnjeg igrača u Vitoriju. On je sa njima osvojio ACB ligu 2020. godine i sada će pokušati ponovo da pomogne ekipi. Henri je prošle sezone u Feneru prosečno beležio 7,9 poena, 4,2 asistencije i 3,4 skoka po meču.

Jedan od razloga za ekspresnu reakciju španskog kluba jeste povreda Markusa Hauarda. Američki košarkaš, koji je dao ukupno 63 poena na mečevima protiv Partizana i Crvene zvezde u Evroligi, se povredio i prema prvim informacijama čeka ga nešto duža pauza. Zbog toga je brzo angažovan Henri.