Fudbal

ZBOG BENZEMINE ZLATNE LOPTE REAL PLAĆA 1.000.000 EURA: Madriđani sad imaju dug - na ovo su i zaboravili!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Francuski fudbaler "bacio" u trošak ekipu za koju nastupa više od decenije.

Izvor: Profimedia

Francuski fudbaler Karim Benzema osvojio je prvu Zlatnu loptu u 34. godini, a Real Madrid će to morati "debelo" da plati. Iako im ovaj trošak prethodnih godina vjerovatno nije bio na umu, Madriđani su zbog jedne klauzule od pre 13 godina sada dužni milion eura nekadašnjem klubu francuskog golgetera.

Kada je u ljeto 2009. godine Karim Benzema iz Liona prešao u Real Madrid za 35 miliona eura, u sporazumu dva kluba našlo se i nekoliko stavki koje bi mogle da uvećaju ugovor na 41 miliona. Između ostalog, francuski tim je zatražio dodatni milion eura ukoliko Benzema osvoji Zlatnu loptu, što se i desilo punih 13 godina kasnije!

U međuvremenu su kroz dva kluba prošli brojni igrači koji su ostavili dubok ili nešto manje dubok trag, miliona eura u fudbalu više nema vrijednost kao 2009. godine, a Lion i Real su vjerovatno i "otpisali" taj novac o kojem su pregovarali prije više od decenije. Dominacija Lionela Mesija i Kristijana Ronalda - koju je samo na trenutak prekinuo Luka Modrić - natjerala bi i najveće fanove Karima Benzeme da pomisle kako nikada neće dobiti priznanje za najboljeg na svijetu.

Ipak, on je u dresu kluba iz Madrida odigrao impresivnu sezonu i ekipu je vodio do trofeja u Primeri i Ligi šampiona. Nakon takvih partija zasluženo je dobio priznanje, a tim u kojem je ponikao zbog toga će dobiti novac koji je dovoljan da se kupe dva sata Karima Benzeme.