ZNA SE KO JE GAZDA

REAL JE KRALJ - BARSA NIJE NI BLIZU EVROPSKOM PRVAKU: Benzema najavio dosadan Klasiko, ovaj Ćavijev tim NEMA IDEJU!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Ubjedljiva pobjeda ekipe Karla Anćelotija u najvećoj utakmici španskog fudbala, kojim je produbljena Barselonina kriza nakon loših rezultata u Ligi šampiona.

Izvor: Profimedia

Dugo je iščekivan prvi "el klasiko" u sezoni, Real Madrid i Barselona su ga dočekali na vrhu Primere, sa identičnim brojem bodova i apsolutnom dominacijom nad ostatkom španskog šampionata. Ali ako je tabela pokazivala ujednačene snage uoči ovog susreta, najveći dio susreta dva najveća rivala prošao je u znaku dominacije prvaka Evrope!

REAL MADRID - BARSELONA 3:1 (2:0)
/Benzema 12, Valverde 35, Rodrigo pen. 90+2 - Tores 83/

Barselona ponovo u nokdaunu! Nakon poraza, a onda i remija protiv Intera u Ligi šampiona, koji su najavili njihov izvjestan prelazak u Ligu Evrope i novu lošu sezonu u najjačem evropskom takmičenju, usledio je i bolan udarac od "kraljevskog kluba".

Real Madrid je u 185. prvenstvenom "klasiku" stigao do trijumfa i prve pozicije na tabeli Primere, pošto su već u prvih 40 minuta praktično riješili duel. Sve je počelo jako loše po Katalonce, koji su već u 12. minutu imali zaostatak na "Santijago Bernabeuu". Prošao je Vinisijus velikom brzinom po lijevom boku, pokazao svu ranjivost Barsine odbrane, a nakon što mu je Ter Štegen odbranio udarac iz blizine, lopta se odbila do Benzeme koji ne propušta priliku da smjesti loptu u mrežu.

Nije Barselona izgledala dobro na terenu, kreativnost im je ponovo bila ozbiljan nedostatak u igri, pa je Real uspjevao da kontroliše dešavanja i bez mnogo lopte u svom posjedu. A onda je u 39. minutu jedan napad Reala niotkuda stigao pred gol Barse posle greške Erika Garsije, a u nastavku napada je povratan pas Ferlana Mendija sačekao Federiko Valverde. Odličnim udarcem je Realov univerzalac uspio da savlada Ter Štegena.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Drugo poluvrijeme je donjelo još manje Barselonine kreativnosti i još bezopasniju igru, ali kako to u fudbalu obično biva, uprkos tome su uspjeli da stignu do pogotka. Ansu Fati je sjajno prošao po lijevom boku i uspio da na drugoj stativi pronađe Ferana Toresa, koji je Barsi vratio nadu. Nadu, ali ne i realnu šansu da se zaustavi Real.

Jer Real je pobjedu potvrdio u 92. minutu meča, kada je Erik Garsija upotpunio svoju katastrofalnu partiju u Madridu. Štoper Barse je loše reagovao kada je nagazio Rodriga u svom šesnaestercu, da bi Brazilac nakon toga i iskoristio penal za konačnih 3:1. Barselona je tako posle samo jednog primljenog gola u prvih osam kola Primere uspjela da tri puta bude matirana i ispraćena iz prestonice Španije na bolan način.