DONEO POBEDU

OVO JE NAJVAŽNIJI GOL U MOJOJ KARIJERI: Partizanov junak objasnio Nemcima - "Imali su neke šanse, ali i mi smo ČETIRI!"

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Svetozar Marković je uveren da je pobeda Partizana nad Kelnom bila i te kako zaslužena.

Izvor: TV Arenasport screenshot

Fudbaleri Partizana ostvarili su veliku pobedu u Konferencijskoj ligi, pošto su na gostovanju u Nemačkoj savladali Keln 1:0. Napadač crno-beli Andrija Pavlović istakao je da su igrači "poginuli" na terenu zarad sjajne partije, dok je zadovoljan bio i trener Gordan Petrić.

Ova pobeda pomogla je Srbiji da se učvrsti na rang listi UEFA koeficijenata, na poziciji koja donosi direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, a nakon utakmice u Kelnu, svoja zapažanja istakao je i junak pobede - jedini strelac Svetozar Marković.

Defanzivac Partizana istakao je da je ovaj pogodak najvažniji u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

"Sigurno da jeste najvažniji, ovo mi je prvi gol u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, ali najvažnije je da smo pobedili u utakmici i odneli sva tri boda za Beograd, biće nam važno za nastavak takmičenja. Kako bih rekao, imali su svoje šanse u prvom i drugom poluvremenu, ali i mi smo imali polu-kontre i kontre, možda i šansu da u tri ili četiri navrata sve rešimo. Sjajno je igrati protiv ovakvih timova, to su najlepše utakmice", rekao je Marković, a on se osvrnuo i na odluku sudije da utakmicu produži čak sedam minuta.

"Iskreno nisam ni stigao da pogledam u četvrtog sudiju, ali na svu sreću smo se odbranili tih poslednjih nekoliko minuta, mogli smo da postignemo i gol iz kontre. Svi smo zadovoljni ovim rezultatom i time što smo uzeli sva tri boda", zaključio je Svetozar Marković.