POLITIKA...

ZBOG OVOG SNIMKA SE NEJMAR ZGADIO BRAZILU: Smeje se i đuska uz muziku, ali iza svega se krije jasna poruka!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Mnogo je onih koji zameraju Nejmaru ovaj politički angažman pred nedeljne izbore u Brazilu, pošto je zvezda Pari Sen Žermena podržala kandidata krajnje desnice i aktuelnog predsednika.

Izvor: Twitter/@samstreetwrites/Printscreen

Nejmar je fudbalska zvezda koja ove sezone ponovo iznova biva u konstantnom fokusu javnosti zbog svojih poteza na i van terena. Posle silnih izveštaja o njegovom sukobu sa Kilijanom Mbapeom u Pari Sen Žermenu, ovaj fudbalski superstar je sada dospeo u centar pažnje i u svom Brazilu.

I to bi se reklo da Nejmar trpi velike kritike javnosti, nakon objavljivanja video snimka na društvenim mrežama na kojima nedvosmisleno poručuje svojim fanovima da glasaju za desničarskog predsednika Žaira Bolsonara na predstojećim izborima.

U Brazilu se u nedelju održavaju izbori, a aktuelni predsednik prema procenama stručnjaka zaostaje u odnosu na svoju glavnu rivalku, nekadašnju predsednicu Lulu, glavnu predstavnicu brazilske levice. Ipak, da to preokrene, očito je da mu je potrebna pomoć, a ona je sada stigla u vidu poznatog fudbalera.

Nejmar je objavio video snimak na Instagramu na kojem igra uz zvaničnu pesmu Bolsonarove izborne kampanje, a u vis podiže ruke tako da simulira broj 22, što je broj koji je potrebno da glasači zaokruže ne bi li svoj glas dali Bolsonaru.

Zbog ovog poteza je Nejmar dobio brojne kritike na društvenim mrežama i u medijima, a kako njega na Instagramu prati čak 179.000.000 ljudi i da je najveća sportska zvezda u Brazilu, jasno je koliko njegova podrška može da pomogne u predsedničkoj trci...

Tagovi