Što to?

DEBITOVAO SA 39 GODINA, SAD JE CELA ZEMLJA PROTIV NJEGA: Tadićev saigrač u problemu, legende ga kritikuju bez razloga!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Dvojica slavnih holandksih fudbalera udarili na čuvara mreže koji je dobio šansu u nacionalnom timu, iako ništa nije kriv!

Izvor: Profimedia

Selektor Holandije Luj van Gal šokirao je tamošnju fudbalsku javnost pošto je za septembarske mečeve u Ligi nacija pozvao i debitanta koji će za nekoliko meseci napuniti 39 godina! Čuvar mreže Ajaksa Remko Pasver dobio je priliku da brani za seniorsku reprezentaciju prvi put u životu, ali su protiv njega odmah digli glas nekadašnji fudbaleri.

Čak 16 godina nakon što je sa mladom reprezentacijom Holandije osvojio Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, Remko je ostvario san koji je pre samo nekoliko meseci delovao potpuno nedostižno. On je u leto 2021. godine iz Vitesea prešao u Ajaks kao najjeftinija opcija za ulogu rezervnog golmana, ali se nakon problema u klubu iz Amsterdama ustalio među stativama. Dobio je šansu da brani, pa čak i poziv u reprezentaciju gde je debitovao protiv Poljske, a zatim se našao na udaru kritika iako ništa nije kriv.

"Ovo je veliko iznenađenje. Imali smo ranije Stekelenburga, koji je odjednom postao prvi golman reprezentacije, ali je imao neki CV. Međutim, Remko Pasver nema. Ne vidim kako bi on mogao da bude prvi golman Holandije na Svetskom prvenstvu. Lako je biti golman u Ajaksu, gde nemaš puno posla", rekao je Pjer van Hojdonk nakon meča Holandije i Poljske, dok je Rafael van der Vart dodao "Imati golmana od 39 godina na Svetskom prvenstvu bi bilo previše. Mislim da će Silesen braniti".

Ostaje da se vidi da li će kritike javnosti pokolebati Luja van Gala ili iskusni trener stvarno planira da vodi Pasvera na Mundijal. Podsećamo, Svetsko prvenstvo igra se između 20. novembra i 18. decembra u Kataru, a Pasver će 8. novembra proslaviti svoj 39. rođendan. Inače, Holandija je smeštena u grupu A gde će igrati još Katar, Senegal i Ekvador.

Tagovi