TO JE TO

FMP TRAŽI PUT DO LIGE ŠAMPIONA! FIBA objavila sve detalje - evo šta sve čeka "pantere" u Beogradu

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Turnir za ulazak u grupnu fazu FIBA Lige šampiona uskoro kreće.

Izvor: MNPress

Turniri za ulazak u grupnu fazu FIBA Lige šampiona kreću, jedan od domaćina je Srbija. U dvorani "Aleksandar Nikolić" će FMP Meridian biti jedan od timova koji će se boriti za ulazak Evropu i prvi rival biće im španski Breogan. Takmičenje kreće u sredu i igra se po nokaut sistemu, dakle nema popravnog. Pored srpskog i španskog tima tu su još Opava, Parnu Sadam, Svans Gmunden i Baken Bersi.

Tim povodom je na zvaničnom sajtu ovog takmičenja napravljeno predstavljanje timova, zanimljivosti o njima i o igračima na koje treba obratiti pažnju tokom turnira. Tu su neka zanimljiva imena, pa će tako svakako biti dosta interesantnih mečeva za sve ljubitelje košarke u srpskoj prestonici.

FMP je predstavljen kao "domaćin takmičenja koji ima prednost domaćeg terena, ali i težak zadatak protiv Breogana. Imaju samo reči hvale za tim iz Železnika. "Trener Nenad Stefanović ima mnogo domaćih igrača na koje računa, ali i internacionalaca koji mogu da mu pomognu, poput Bo Biča, Trenta Frejzera, Ebuke Izundua koji je poznat po blokadama i zakucavanjima. Pobednik tog meča u polufinalu igra protiv Opave", piše u tekstu.

Ztim su predstavili Breogan. "Šef struke Veljko Mršić je doveo dosta igrača iz ABA lige, ali su dva najveća imena Itan Hap i Skot Bamford. Imaju iskusne igrače, ali i težak žreb pred sobom.", navodi se u tekstu. Kao što je već navedeno, pobednika tog susreta čeka tim iiz Češke. "Opava je igrala u finalu domaćeg šampionata, osvojila je Kup i prekinula dominaciju Nimburka. Jakub Sirina je njihov lider na terenu, tu je i mladi centar Donte Baset. Veoma su opasni".

Što se preostala tri tima tiče, austrijski Svans Gmunden je predstavljen kao jedan od najboljih timova iz te zemlje, "Njihova igra sastoji se od troglavog čudovišta, Urald King, Benedikt Gutl i Danijel Fridrih su njihovi najbolji strelci, svi ih smatraju za autsajdere, ali ne treba ih potceniti", Tim Parnu Sadam dolazi iz Estonije i zanimljivo je da je osnovan 2000. godine. "Andre Voker je imao odličnu seznu u Ukrajini i trener Tomas Anuk ima velike nade za njega." Kao poslednji tim tu je Baken Bers, ekipa koja je osvojila šest uzastopnih titula u Danskoj. "Oni su tim koji često uspeva da zadrži jezgro tima zajedno, Mičel Dijuf, Morten Sahlerc, Darko Jukić i Rajan Edvards se vraćaju, Skajler Boulin je došao. Imaju dosta iskusan tim i to trener Andre Somer mora da iskoristi, oni čekaju pobednika meča između Gmundena i Parne", zaključuje se u tekstu.