Ne mora nigde da radi

ŠOK VEST IZ ITALIJE - ALEGRI ĆE OPLJAČKATI JUVENTUS AKO DOBIJE OTKAZ: Ekipa u katastrofa formi, a njega čeka bogatstvo!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Iako je Maks Alegri na udaru navijača i javnosti, on je sasvim siguran da će sačuvati posao jer Juventus ne može da plati klauzulu u sučaju otkaza.

Izvor: Profimedia / Nderim Kaceli / DPPI

Fudbaleri Juventusa nisu na sjajan način otvorili novu sezonu. Već dugo su bez pobede, vrh tabele u Seriji A im je daleko, a u Ligi šampiona počeli su sa dva uzastopna poraza. Mnogi krivca vide u Dušanu Vlahoviću koji uopšte ne dobija lopte i ne ulazi u šanse pa mora iz slobodnih udaraca da trese mreže. Oni drugi krivca traže u Masimilijanu Alegriju, ali trener crno-belih je prilično siguran.

Po informacijama koje imaju mediji u Italiji, Maks Alegri ne mora da brine da li će uskoro biti otpušten. Ukoliko bi Juventus rešio da mu uruči otkaz u ovom trenutku, morao bi da mu isplati i čak 36 miliona evra. To je cifra koja za tim iz Torina deluje kao preveliki zalogaj jer bi takva transakcija ugrozila čitavo poslovanje jednog od giganata italijanskog fudbala.

"Hoćete vi plaćati novog trenera?", rekao je nedavno direktor Mauricio Arivabene, a izgleda da je on aludirao i na novac koji bi Kjuventus morao da izdvoji u slučaju otkaza za Alegrija. Zato su u klubu čvrsto uz trofejnog trenera i u javnost se plasiraju priče o četvorogodišnjem planu koji bi mogao da vrati klub na mesto koje mu je pripadalo pre nekoliko godina.

Koliko dugo će imati strpljenja i kada će 36 miliona evra prestati da budu kočnica za otkaz italijanskom stručnjaku, ostaje da se vidi. Za to vreme će se sa formom mučiti najveće zvezde poput Dušana Vlahovića, Anhela Di Marije, Filipa Kostića i drugih igrača.

Tagovi