IZNENAĐENJE

OLIMPIJSKI ŠAMPION DOŠAO NA SVETSKO PRVENSTVO I GLEDAO ZVEZDU! Kubanac oduševljen Marakanom: Nikada ovo nisam doživeo!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Kubanski rvač oduševljen je atmosferom na "Marakani"...

Izvor: Privatna ahiva

Beograd će narednih dana biti centar svetskog rvanja. U glavnom gradu Srbije u subotu će biti organizovan redovni godišnji kongres Svetske rvačke federacije, kao i prijem novih članova u rvačku Kuću slavnih, a sve to biće uvertira za Svetsko prvenstvo koje počinje u nedelju i trajaće do 18. septembra.

Tim povodom u srpsku prestonicu stigao je i po mnogima najbolji rvač svih vremena Mihain Lopez. Slavni Kubanac je petostruki svetski šampion, a u bogatoj karijeri čak četiri puta uzastopno je osvajao zlato na Olimpijskim igrama u grčko-rimskom stilu. Lopez je promoter šampionata sveta, a Srbijom je oduševljen.

"Uživam u velikom gostoprimstvu izuzetno ljubaznih domaćina, mojih velikih sportskih prijatelja. Čast mi je i zadovoljstvo što sam izabran za promotera. Rvanje je moj život i veoma mi je drago što ću uživo moći da ispratim vrhunski rvački spektakl", rekao je Lopez.

Lopez je oduševljen organizacijom predstojećeg takmičenja, a za njega je spremljeno i jedno iznenađenje. U društvu kolege sa strunjače, osvajača zlatne medalje sa Igara u Riju Davora Štefaneka, bio je na "Marakani" i gledao meč Crvene zvezde i Monaka u Ligi Evrope.

"Obišao sam borilišta i zaista sam oduševljen. Dvorana ispunjava sve najviše standarde. Nadam se da će i publika doći u što većem broju i da ćemo u Beogradu uživati u sjajnim borbama. Bio sam i na utakmici i atmosfera je bila zadivljujuća. Bio sam očaran, jer tako nešto nikada nisam doživeo. Hvala Davoru, bio je to događaj za pamćenje. Žao mi je što srpski klub nije pobedio", zaključio je Lopez.