Skandal

POTPUNI HAOS U LIGI KONFERENCIJA: U Francusku došlo 8.000 Nemaca - NEMA FUDBALA zbog nereda na stadionu

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Početak utakmice Konferencijske lige je odložen jer je izbio potpuni haos na tribinama stadiona Nice. Došlo je više od 8.000 pristalica Kelna i niko nije mogao da ih obuzda!

Izvor: Profimedia

Potpuni haos u Francuskoj - odložena je utakmica Nice i Kelna, zbog žestokog sukoba navijača u gradu i na stadionu. Dva tima trebalo je da odigraju meč, ali fudbala neće biti do daljeg jer je došlo više od 8.000 gostujućih navijača i policija nije uspela da obezbedi red.

Pristalica Kelna bilo je toliko da se tribina stadiona Nice potpuno crvenela, a nije pomogao ni apel kapitena nemačkog kluba Jonasa Hektora, koji ih je pozvao da se smire i da podržavaju ekipu. Sve je bilo uzalud, jer je u tim trenucima već buktao "rat" na tribinama, a viđene su i uznemirujuće fotografije sukoba na Azurnoj obali. Haos je navodno trajao čitavog dana, jer su navijači Kelna zaposeli centralni gradski trg i usput demolirali klupsku prodavnicu Francuza.

Utakmica je trebalo da počne u 18.45, ali nije jer su navodno navijači Kelna napustili svoj sektor i otišli na deo tribine gde su pristalice Nice. Počelo je gađanje stolicama, bakljama, a i tuča u kojoj sigurno ima i ozbiljnije povređenih. Pogledajte dramatične scene sa stadiona u Francuskoj: