NE-VE-RO-VAT-NO

MBAPE DOBIO 125.000.000€ ČIM JE POTPISAO UGOVOR: OtkrivenI detalji ISTORIJSKOG posla - "Daju mi novac gde god odem!"

Autor Anja Radunović Izvor mondo.rs

Nijedan sportista u istoriji nije dobio toliko novca kao bonus za stavljanje potpisa na parče papira, kao Kilijan Mbape.

Izvor: Profimedia

Kilijan Mbape je dugo bio glavna tema prelaznog roka, a onda je doneo odluku da ipak potpiše novi ugovor sa Pari Sen Žermenom, umesto da se preseli u Real Madrid. Od tada su prošli meseci, a još uvek se priča o svemu što je Francuz dobio tim novim ugovorom.

Pisalo se da je zbog toga morao da postane prvi izvođač penala, da može da utiče na politiku kluba i koje trenere će uprava dovoditi, a sada je jedna stvar konačno poznata - vrednost tog trogodišnjeg ugovora je 375.000.000 evra!

Tu informaciju donosi ugledni "Njujork Tajms", koji navodi neverovatne podatke o detaljima Mbapeovog ugovora sa PSŽ-om. Prema američkom mediju, Mbape je samo na ime potpisivanje ugovora, kao bonus, dobio 125.000.000 evra!

Postao je time sportista koji je dobio najveću bonus za potpis ugovora u istoriji, ali daleko od toga da je to sve. Bivši igrač Monaka je dobio trogodišnji ugovor koji je vredan 250.000.000 evra, odnosno oko 83.000.000 evra po sezoni. Naravno, to ne uključuje eventualne bonuse za osvajanje velikih trofeja i slično, a zanimljivo je da je Mbape u intervjuu za "Njujork Tajms" naglasio kako novac nije bio glavni motiv pri donošenju odluke, iako je dobio osetno bogatiju ponudu od Reala.

"Gde god da dođem, daće mi novac", rekao je Mbape i poručio kako je bio vrlo iznenađen da mu se javio i predsendik Francuske Emanuel Makron i pokušao da nagovori mladu zvezdu da ostane u PSŽ-u.