Fudbal

DUŠAN VLAHOVIĆ? REĆI ĆU OVO O NJEMU I NEĆU DA RIZIKUJEM! Kilijana Mbapea pitali za Srbina

Autor Anja Radunović Izvor mondo.rs

I as Pari Sen Žermena bira reči dok priča o kvalitetima Dušana Vlahovića.

Izvor: MN Press

Iako je neshvatljivo postao rezerva Juventusa, srpski golgeter Dušan Vlahović igra sjajno ove sezone za "Staru damu" i već je postigao dva spektakularna pogotka iz slobodnih udaraca. Praktično su bili identični, u stilu Siniše Mihajlovića, i potvrdili su da je naš as dodao još jedno "oružje" u svoj arsenal.

Dok se širom Evrope priča o njegovim kvalitetima, o tome kako igra Srbin govorio je i Kilijan Mbape, as Pari Sen Žermena. Italijanski mediji preneli su njegovu izjavu: "Vlahović je igrač velikog kvaliteta, uspeo je da potvrdi u Juventudu da je jedan od najboljih centarforova svoje generacije. Neću ništa rizikovati ako kažem da će biti važan napadač u budućnosti", rekao je Francuz.

Mbape je rođen u decembru 1998, a Vlahović u januaru 2000. i sigurno će i jedan i drugi obeležiti sledeću deceniju, iako je Francuz već uspeo da ispiše istoriju sa francuskom reprezentacijom i da osvoji Svetsko prvenstvo u Rusiji. Kilijan je debitovao za Francusku još 2017, sa 19 godina i već je odigrao 57 utakmica za nacionalni tim. Sa druge strane, pred Dušanom je debi na velikom takmičenju u dresu Srbije - novembarski Mundijal u Kataru, na koji će sigurno stići kao jedna od najvećih zvezda.