ZVANIČNO

ZVEZDA POTPISALA NOVI UGOVOR SA GASPROMOM! Dan posle derbija oglasio se Terzić, poznato KOLIKO novca će dobiti od Rusa

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Crvena zvezda nastavlja saradnju sa ruskim gigantom koji je njen sponzor još od 2010. godine.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda i ruska kompanija "Gasprom njeft" nastavljaju saradnju, zvanično je potvrdio srpski šampion jutro posle 168. "večitog" derbija u kome nije bilo pobednika (1:1). Već ranije je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio da će se njihovo partnerstvo nastaviti i ubuduće, tako da će "Gasprom" i naredne dve godine biti glavni sponzor crveno-belih, čime će njihov logo ostati na dresu.

Gasprom je inače glavni sponzor Crvene zvezde još od 2010. godine, a ugovor je "jačao" sa svakim novim potpisivanjem, tako da je poslednjim dvogodišnjim predviđeno je 20 odsto više novca - odnosno pet miliona evra po sezoni.

"Crvena zvezda ima sponzora koji je bio uz klub u najtežim i najlepšim vremenima našeg postojanja. Kada je Zvezdi bilo najteže, uz nju je bio i Gasprom njeft. Podigli smo se, ustali i ponosno gledamo u lice Evrope sa 34. mesta na UEFA rang listi. Ne samo veličina naših kompanija, već i bratski odnosi naših naroda utiču na to da našoj saradnji praktično nema kraja", rekao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Pored reklamne promocije brendova Gasprom njefta, sporazumom je predviđeno proširenje partnerstva u razvoju omladinskog fudbala i učešće ekipa Crvene zvezde u prijateljskim utakmicama sa ruskim klubovima, naveo je klub.