Promena!

ZBOG ZADRUGE PREKINUO KARIJERU, ALI SE VRATIO FUDBALU: Učesnik srpskog rijalitija potpisao za novi klub!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Prethodne sezone gledali ste ga u rijaliti programu Zadruga, a sada se vraća na fudbalske terene.

Izvor: YouTube/Zadruga Official/Printscreen

Pre godinu dana učesnik Zadruge bio je glavna vest u regionu jer je raskinuo ugovor sa fudbalskim klubom kako bi mogao da uđe u rijaliti, ali sada je Dino Dizdarević (32) napravio korak u suprotnom smeru. Učesnik Zadruge u prethodnoj sezoni tog rijalitija odlučio je da nastavi fudbalsku karijeru, pa od danas ima novi klub u Bosni i Hercegovini.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je Dino potpisao za trećeligaša NK Natron Maglaj, a on je za klupske stranice na društvenim mrežama pozirao sa dresom na kojem je broj sedam. Očigledno će u narednoj sezoni - koju neće provesti u Zadruzi već na fudbalskom terenu - Dizdarević nositi taj broj. 

Fudbaler iz Zenice tako će se vratiti fudbalu nakon tačno godinu dana, a ovog puta će igrati treći rang takmičenja - Drugu nogometnu ligu FBiH Centar. Sudeći po dosadašnjoj karijeri bivšeg Zadrugara, on bi trebalo da bude ogromno pojačanje za ekipu iz Maglaja. Dizdarević je počeo u Kroaciji Sesvete, igrao je za Jedinstvo iz Bihaća, Slogu iz Doboja, Žepče, pa švajcarski Pajde, zatim Natron iz Maglaja u koji se sada vratio, a kasnije još i u dresovima Bosne iz Visokog, TOŠK-a i Sim-Baua.

Što se tiče njegovog učešća u rijalitiju, obeležio ga je pričom o poznanstvu sa Tarom Simov, ali i sukobom koji je imao sa Ivom Grgurić. Zbog tvrdnji da je gledao kako Hrvatica oralno zadovoljava njegovog prijatelja njih dvoje su završili na sudu, ali su kasnije sukob rešili van suda - povlačenjem tužbe.

Tokom boravka u rijalitiju, Dinu je preminuo otac, ali se on samo nekoliko dana kasnije vratio u takmičenje i ponovo nastanio Šimanovce.