NIJE TO BILO DOBRO

JOŠ SE NISMO OPORAVILI ZBOG TRANSFERA RONALDA! Potrošili su 250 miliona na Kristijana, a još "grcaju" zbog toga...

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Kristijano Ronaldo je jedan od najboljih igrača svih vremena, međutim u Juventusu to nije bio slučaj.

Izvor: YouTube/TKHD/Screenshot

Kiristijano Ronaldo prešao je 2018. godine u Juventus u transferu vrednom čak 117 miliona evra, a pokušaj "stare dame" da konačno dođe do trećeg trofeja u Ligi šampiona - završio se neslavno. Ne samo da Juventus u tri sezone sa Ronaldom nije uspeo da dođe do "ušatog" pehara, nego su prekinuli i skoro decenijsku dominaciju u Italiji, a malo je reći da je tim "osiromašen" pošto su morali da prave brojne ustupke zbog Portugalca.

To je bilo vidljivo i laicima, a sada je bez ustručavanja potvrdio i bivši predsednik torinskog kluba Đovani Koboli Đilji koji smatra da se Juventus ni godinu dana posle odlaska Ronalda nije potpuno oporavio.

"Ne bih želeo da ga ponovo vidim u Italiji, uprkos tome što ga poštujem. Veoma volim Juventus i uveren sam da je njegov dolazak u Torino samo doneo mnoge probleme klubu. Ne samo trenerima (Alegri, Sari, Pirlo...), nego i svima ostalima. Juventus još ne zna kako da se oporavi od toga", poručio je Đilji i tako kao retko ko u Italiji "udario" na Ronalda, koji je imao ubedljivo najveću platu u Italiji u vreme boravka u Torinu.

Uključujući porez, Juventus je Ronaldu isplatio preko 150 miliona evra za tri godine, a vratio im je sa 101 golom na 134 utakmice, što je više nego dobar učinak. Međutim, izostali su timski uspesi. Istina, Juventus je dvaput bio prvak Italije, ali to su isto učinili i sa znatno jeftinijim napadačima od Kristijana Ronalda.

"Bilo je problema u svlačionici. Kada neko ima platu 34 miliona evra, a drugi zarađuju šest ili sedam... Nije racionalno govoriti o takvim brojkama, ali to je istina", kazao je Đilji i osvrnuo se potom na spekulacije da bi Ronaldo mogao da ode u Napoli: "Oni imaju dobrog trenera, Lučano Spaleti dobro radi i tim mu je jedan od kandidata za osvajanje titule. Budu li napravili nešto po pitanju Ronaldovog dolaska, moraće da počnu sve ispočetka".

Podsetimo, Kristijano Ronaldo je Juventus napustio iznenada prošlog leta kada je poželeo da se vrati u Mančester junajted, ali njegova povratnička godina nije bila sjajna. Postigao je ukupno 24 gola, ali je Junajted na terenu sa njim izgledao vrlo loše, da bi potom napravio skandal tokom priprema jer je odlučio da "isforsira transfer" jer njegova ekipa nije u Ligi šampiona. Ostalo je još samo 48 sati da to izvede, a upravo je Napoli gotovo jedina opcija pošto su svi ostali klubovi koje je njegov agent Žorž Mendeš pozvao "poklopili slušalicu" kada su videli šta traži.