Pojačanje!

BOMBA! ZVEZDA DOVODI REPREZENTATIVCA ARGENTINE: Ohi odlazi, zamena je već spremna - Nemac iz Južne Amerike!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Argentinski fudbaler trebalo bi da bude naslednik Ohija u Crvenoj zvezdi.

Izvor: Profimedia

Nastavljaju se promene u Crvenoj zvezdi, a srpski šampion uskoro će angažovati i trećeg napadača ovog leta. Kompletna ofanzivna linija tima iz prethodne sezone napustiće klub, pošto je nakon Dionija i Pavkova na izlaznim vratima i Ohi, a novi napadač već je blizu dolaska.

Posle Aleksandra Pešića koji je već odigrao šest mečeva u povratničkom mandatu - iako ima polomljen prst, i Kalifa Kulibalija koji je u ponedeljak predstavljen kao pojačanje, MozzartSport prenosi da će Miloš Milojević u narednim mesecima računati i na argentinskog napadača Adolfa Gaiča (23), momka koji je poreklom Nemac!

Tačnije, Adolfo Gaič pripada grupi Sudetskih Nemaca, onih koji su nekada živeli na prostoru današnje Češke. Ta populacija se smanjuje, a porodica argentinskog napadača odlučila je da se još davno odseli na drugi kontinent. Adolfo je rođen u gradu Bengolea, a fudbalsku karijeru počeo je u manjim argnetinskim klubovima. Seniorski debi napravio je u dresu San Lorenca za koji je igrao dve godine, pre nego što se preselio u moskovski CSKA.

Usledile su pozajmice u Benevento i Uesku - gde je u prethodnoj sezoni odigrao 27 mečeva i dao jedan gol u drugoj ligi Španije. Čini se da je sledeća stanica Beograd. Adolfo Gaič bi trebalo da stigne u Crvenu zvezdu na jednogodišnju pozajmicu i to kao zamena za Ohija Omoižuanfa koji će se vratiti na sever Evrope. Napadač koji je u januaru stigao u redove srpskog šampiona pojačaće narednih dana Brondbi koji je već neko vreme zainteresovan za njega, pa su crveno-beli hitro reagovali na tržištu.

U klub će stići momak koji je godinama bio reprezentativac Argentine! Za nacionalni tim do 20 godina odigrao je 18 mečeva, za Olimpijsku reprezentaciju (tim do 23 godine) nastupio je 19 puta, a u septembru 2019. godine debitovao je i za A selekciju na meču protiv Meksika. Možda bi povratak u formu kakvom se nada u Beogradu mogao da ga približi nekom novom pozivu argentinskog selektora.