MAJSTOR!

MITROVIĆ UŠAO U ISTORIJU, DAO JE 100 GOLOVA ZA FULAM! Ispred njega je samo JEDAN čovek - može da ga stigne ove sezone!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Aleksandar Mitrović postigao je 100 golova za klub, na prvom mestu je Grejem Legat.

Izvor: Profimedia

Aleksandar Mitrović pokazuje šta zna i ume. Neverovatni srpski napadač trese mreže kao od šale u Premijer ligi, dao je gol i Arsenalu, njegov četvrti u najjačoj ligi Engleske. I ne samo to, bio mu je to 100. pogodak u dresu Fulama!

Na taj način je Srbin dao istorijski pogodak, postao je tek drugi igrač u istoriji kluba sa trocifrenim brojem pogodaka. Ispred njega je samo jedan čovek - Grejem Legat. Škotski igrač je 115 puta uspeo da zatrese mrežu u engleskom klubu.

Aleksandar Mitrović gol protiv Arsenala
Izvor: YouTube/Arena sport

Srpski igrač može da ga stigne već do kraja ove sezone. Razlika je u 15 golova, a treba dodati i da je Aleksandar do ove brojke stigao na svom 181. meču. Škot je na 242 meča postigao 115 pogodaka. Može da nastavi golgetersku seriju već protiv Brajtona, a ovaj susret neće pamtiti po lepom u potpunosti pošto je Arsenal napravio preokret i pobedio (2:1).

Mitrović se nalazi u fantastičnoj formi. Prvo je protiv Liverpula postigao dva pogotka i "lomio je kičmu" Virdžilu van Dajku, najboljem štoperu na svetu. Protiv Volvsa (0:0) nije zatresao mrežu, promašio je i penal, ali je već u trećem kolu to nadomestio tako što je dao gol za pobedu protiv Brentforda (3:2). Ovakve igre svakako raduju i Dragana Stojkovića Piksija pred Svetsko prvenstvo u Kataru.