OPA!

LIVERPUL DAO DEVET GOLOVA, A SALAH NIJE URADIO NIŠTA! Proradila Klopova mašinerija - debitovao sin bivšeg igrača Zvezde!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Tim Jirgena Klopa dao je čak devet pogodaka, a Stefan Bajčetić debitovao je u Premijer ligi.

Izvor: Profimedia

Liverpul je umalo oborio rekord, dao je devet golova u četvrtom kolu Premijer lige i upisao prvu pobedu u sezoni. Nastradao je Bornmut - 9:0 (5:0). I sve to bez gola i asistencije Mohameda Salaha koji je odigrao svih 90 minuta!

Egipćanin nije uradio ništa na individualnom učinku, ali jeste nestvarni Roberto Firmino. Brazilac je upisao tri asistencije i dva gola i to za 69 minuta igre. Proradila je mašinerija Jirgena Klopa, a šansu je dobio i sin bivšeg igrača Crvene zvezde Stefan Bajčetić (17).

Liverpul - Bornmut 9:0
Izvor: Youtube/ Arena Sport TV

Naslednik Srđana Bajčetića ušao je u 70. minutu umesto kapitena Džordana Hendersona. To je možda i najbolji pokazatelj koliko mu Klop veruje, pošto je bio na klupi u prethodnim mečevima. Imao je tim na "Enfildu" puno razloga za dokazivanje posle lošeg starta sezone i ceh je platio Bornmut ni kriv ni dužan.

Bilo je sve gotovo posle šest minuta. Firmino je asistirao Dijazu i Eliotu koji su prvo u trećem, pa u šestom minutu zatresli mrežu. Spektakularan pogodak dao je Aleksander-Arnold u 28. minutu, Firmino mu je odložio loptu. Onda je popularni Bobi u 31. dao gol, a tačku na poluvreme stavio je Van Dajk u 45. minut. U 46. je Mepam dao autogol, pa je Firmino ponovo pogodio. Sve su rešili Karvaljo u 80. i Dijaz u 85. minutu, oba puta asistent je bio Cimikas. Tražio je Liverpuli 10. gol za rekord, nije uspeo da ga postigne.

Kada je u pitanju Bajčetić, on je nedavno produžio ugovor sa "crvenima". Stigao je iz Selte 2020. godine za 300.000 evra i na njega ozbiljno računaju. Može da igra i na mestu štopera i zadnjeg veznog. Ima i državljanstvo Španije, igrao je za njihove mlađe selekcije, a ljubitelji fudbala u Srbiji nadaju se da bi možda Dragan Stojković Piksi mogao da ga ubedi da zaigra za "orlove"...

Tagovi