AU

STANKOVIĆ DOŽIVEO VELIKU PROMENU NA KLUPI ZVEZDE! Krenulo je od Čukaričkog, završilo se sa Makabijem! (FOTO)

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Stanković je na klupi Crvene zvezde doživeo veliku promenu i kada je u pitanju imidž...

Izvor: MN Press

Dejan Stanković je u 19. decembra 2019. godine potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, a 26. avgusta 2022. godine i zvanično je otišao sa klupe voljenog kluba. Skoro tri godine bio je na "Marakani" kao prvi trener pre nego što je doneo odluku da podnese ostavku.

Mogli ste na MONDU već da čitate osvrt na njegov trenerski angažman, kako je sve to izgledalo u ulozi šefa stručnog štaba, a preko fotografija smo želeli da predstavimo i veliku promenu u imidžu nekadašnjeg asa srpskog tima. Kako je izgledao kada je tek došao na klupu i zamenio Vladana Milojevića.

Ovako je to izgledalo na debiju protiv Čukaričkog 15. februara 2020. godine:

Posle skoro tri godine došlo je vreme za rastanak. Poziciju je zauzeo njegov doskorašnji pomoćnik Miloš Milojević koji će u subotu i zvanično biti predstavljen kao novi trener ekipe. Neće imati mnogo vremena za analizu i upoznavanje tima, pošto je već u sredu na programu derbi sa Partizanom. Dok se čeka njegova promocija, pogledajte i koliko se Stanković promenio od prvih utakmica na klupi.

Ovako izgleda sada:

Kada je u pitanju Dejanova odluka, na taj potez odlučio se posle eliminacije iz Lige šampiona. Bio je nadomak da uvede crveno-bele u elitno takmičenje, ali je Makabi iz Haife na kraju bio taj koji se radovao u Beogradu i prošao u grupnu fazu. Zvezda se "preselila" u Ligu Evrope i igraće sa Monakom, Ferencvarošem i Trabzonom, ali je tamo neće voditi on.

"Crvena zvezda je moja ogromna ljubav, neopisiva emocija. Sada posle trećeg pokušaja da je uvedem u Ligu šampiona osećam se potpuno prazno, jer najvećoj ljubavi nisam uspeo da pružim ono što sam najviše želeo. Ne mogu dalje. Dao sam sve od sebe. Sada treba neko drugi da pokuša. Meni su ove tri godine najlepši deo fudbalskog života. Nešto što me je dodatno izgradilo, učinilo boljim i kvalitetnijim. Hvala igračima, upravi i navijačima koji su zaslužni za to. Uvek sam osećao njihovu podršku. Baš zato sam odluku da odem doneo kao znak zahvalnosti i želje da Zvezdi uvek bude najbolje", poručio je Stanković na rastanku. Zamenio je jednog Milojevića, a njega je nasledio drugi trener sa istim prezimenom...