AU!

ONI SU OPORAVILI RIKARDA ZA GOLOVE U EVROPI: Partizanov medicinski tim je FIT, pa moraju da budu i igrači!

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Rikardo Gomeš je meč protiv Hamruna na Malti igrao pod injekcijama...

Izvor: MN Press/FK Partizan

Partizan je obezbedio evropsku jesen. Posle remija na Malti sa Hamrunom tim Gordana Petrića ušao je u Ligu konferencija, a ogromne zasluge za to ima Rikardo Gomeš, dvostruki strelac u tom okršaju.

Ono što malo ko zna jeste da je napadač crno-belih taj meč igrao pod injekcijama. Morao je da primi blokadu i tako je pomogao saigračma da obezbede plasman u evropsko takmičenje. Na tom putu pommogao mu je medicinski tim srpske ekipe koji čine Igor Krtinić, Ljubomir Radeka, Dušan Nikolić, dr Siniša Petković. 

"Primio sam injekciju dan pre meča i jednu neposredno uoči početka utakmice. To je žrtva koju moram da podnesem zbog sebe i ekipe. Jednostavno sam morao. Naravno da sam umoran, uz to je i teren bio katastrofalan, ali uradićemo sve da budemo spremni za Kragujevac. Moramo da pokažemo zašto smo Partizan, demonstriramo karakter iako je malo vremena za oporavak", rekao je Rikardo.

Partzian je ranije danas saznao i protivnike u grupnoj fazi Lige konferencija. Za proleće u Evropi imaće tešku grupu, igra protiv Nice, Kelna i Slovacka. "Izvukli smo dva veoma teška protivnika, Keln i Nicu. Dobro je za navijače da takve ekipe dolaze kod nas, da se vide nemački i francuski fudbal na našem stadionu. Teška je grupa. Ali, idemo od utakmice do utakmice, pa ćemo videti", rekao je Petrić.