Fudbal

STOJKOVIĆ NE BI MOGAO DA BUDE KAPITEN PARTIZANA U MOJE VREME! Srđa Knežević mu zbog Zvezde ne bi dao traku

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

"Jedan je od naših najboljih golmana i OK je lik, ali nikad ne bi mogao da nosi traku svetog kluba, a da je bio u Crvenoj zvezdi", rekao je nekadašnji igrač crno-belih Srđa Knežević o bivšem golmanu i kapitenu Partizana.

Izvor: MN Press

Nekadašnji defanzivac Partizana Srđa Knežević (37) izjavio je da Vladimir Stojković nije trebalo da postane kapiten crno-belih, jer je igrao za Crvenu zvezdu. Bivši fudbaler, a sada mladi trener, koji je u Humskoj ponikao i osvojio tri titule, rekao je to komentarišući trenutku situaciju sa golmanima "Parnog valjka" posle meča Hamruna i Partizana.

"Za Stojkovića moram da kažem, iako ne govorimo ovde o njegovom kvalitetu, da je on čovek koji je došao u Partizan iz Crvene zvezde, što je apsurd. U moje vreme sigurno ne bi mogao da nosi traku da sam ja bio u klubu, koilko god da je kvalitetan i cenim ga kao jednog od naših najboljih golmana uz Ivicu Kralja. I ovako je OK lik, ali nikad ne bi mogao da nosi traku svetog kluba, a da je bio tamo u Crvenoj zvezdi. Takođe, nikad ne bih dovodio u Partizan igrače koji su imali veze sa Crvenom zvezdom, taman da su na reprezentativnom nivou", rekao je Knežević na TV Arena sport, komentarišući utakmicu Hamrun - Partizan.

Stojković i Knežević su se mimoišli u Humskoj u leto 2010, kada je golman počeo svoju prvu epizodu u crno-belom, gde je ostavio dubok trag, odigrao 254 utakmice, osvojio tri titule, tri Kupa i nastupao u Ligi šampiona. Partizan je drugi put napustio prošlog leta, kada je otišao u Al Fejhu, u Saudijsku Arabiju.

Izvor: MN Press

Kada su u pitanju trenutni čuvari mreže Partizana, nekad borbeni defanzivac i ljubimac navijača kaže da novi trener Gordan Petrić mora da raščisti sliku i da podeli uloge. "Golman je jako važan, kad igrate mali fudbal, golman vam je pola ekipe. Sigurno su to dobri golmani, Stevanović, Popović i Lukač, koji do sada nije dobio šansu. Partizan tu definitivno nema rešeno pitanje. Stojković kad je bio golman, definitivno je osećao sigurnost jer je bio jedan od naših najboljih golmana i znalo se da on brani. Sad znamo da brani Popović, ali ne znamo da li u nedelju brani Stevanović. Mora to da se zna".

"UROŠEVIĆ STAO ISPRED TIMA, SVAKA ČAST"

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Bivši igrač rno-belih završio je karijeru 2019, a u Humskoj je bio član generacije koja je osvajala "duplu krunu" 2008. i 2009. Poredivši trenutni Partizanov tim sa onim u kojem je on igrao, rekao je da je igraču "Parnog valjka" pre svega važno da ima karakter. Kao primer je naveo da su on i saigrači "znali da ne mogu da izgube od Zvezde". S tim u vezi pohvalio je stav i hrabrost aktuelnog kapitena Slobodana Uroševića, koji je ovog leta u Humskoj imao neprijatnu situaciju sa navijačima posle ispadanja od AEK-a u Evrope.

"Moram to da pomenem. Jako je dobro odreagovao u nemiloj situaciji koja se dogodila, svi smo joj bili svedoci, pa što da ne pričamo o njoj. Postupio je hrabro, a te situacije nisu nimalo naivne. Stao je pred navijača koji predstavlja ceo jug i stao je ispred ekipe. Nisam ga još video uživo i čestitaću mu. To treba Partizanu, navijačima i svima u klubu. To nije lako, ali je definitivno pokazao i da je sazreo kao čovek i sutra kao roditelj... Kupio me je. Bio je mnogo mlad kad sam ga ja upoznao kao saigrača u Radu. Želim mu da napravi dobar transfer da zaradi konkretan novac i da obezbedi porodicu. Daje golove, svaka mu čast", rekao je Knežević.

O igri na Malti i remiju 3:3 nije hteo da mnogo govori. Rekao je da bi taj meč trebalo što pre zaboraviti i da bi svi trebalo da se okrenu narednim utakmicama, a posebno derbiju protiv Crvene zvezde naredne srede u Humskoj.

"Igrali su tako da se samo što pre završi, a pohvalno je to da je Rikardo dao golove, kao centarforu njemu je to važno. Dobro je da se niko nije povredio, bilo je ozbiljnih startova, ali trebalo bi da zaboravimo ovo svi i da vidimo gde smo u sredu... Tri gola je mnogo primiti od ovakve ekipe ili od bilo koje ekipe kada nosite dres Partizana, ali nadam se da će da smanje procenat primljenih golova. Da Partizan odigra na Malti 3:3, to je stvarno... Za mene je to neuspeh", rekao je Srđa Knežević.