Emotivan

TRENER MAKABIJA ZATEČEN, OSTAO BEZ TEKSTA NA "MARAKANI": Emocije su me preplavile, navijači su bili sjajni!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Izraelski stručnjak doveo je svoj tim u grupnu fazu Lige šampiona i trijumf je posvetio državi Izrael.

Izvor: Profimedia

Dva puta su se u dvomeču sa Crvenom zvezdom igrači Makabija iz Haife vraćali iz minusa, a na kraju su autogolom Milana Pavkova u 90. minutu meča na "Marakani" uspeli da prođu u grupnu fazu Lige šampiona. 

Šampion Izraela će se sada sastati sa nekim od evropskih velikana, dok će šampion Srbije morati da se zadovolji novim učešćem u Ligi Evrope. Izraelski klub je posle meča znao kako da proslavi prolazak dalje, pošto su se igrači prvo sjurili ka južnoj tribini i burno proslavili pobedu sa svojim navijačima, a potom se trener ekipe oglasio i istakao kako nema reči za ono što se desilo na stadionu "Rajko Mitić". 

"Ovo je prvi put da sam ostao bez teksta. Obično mogu da kažem kako se osećam, ali sada me emocije preplavljuju. Navijači su bili sjajni, igrači su pravi pobednici, a igrali smo na jako teškom mestu. Ali uspeli smo da se vratimo, igramo kao profesionalci i to je stvarno velika stvar. Ovo je za sve navijače i za državu Izrael", rekao je Barak Bahar. 

Iako je promašio penal, Dolev Haziza nije bio tragičar, jer je samo nekoliko desetina sekundi nakon odbrane Milana Borjana stigao gol za Makabi! Na kraju se radovao igrač koji je promašio penal, a ne golman koji ga je odbranio. 

"Ovo je istorija! Igrali smo protiv mnogo jakih timova da bismo stigli ovde i pre meča sam rekao Omeru Aziliju da će ući u igru i pomoći da se postigne gol. Radio sam naporno od početka sezone i hteo sam da uđemo u grupi fazu, tako da sam bio ekstremno motivisan pre meča", istakao je Dolev Haziza. 

Defanzivac Danijel Sundgren je upravo dao gol u 45. minutu koji je vratio Makabi u igru. 

"Ovo je ostvarenje sna! Došao sam u Makabi iz Haife jer sam hteo da osvojimo ligu i da se takmičimo za ulazak u Ligu šampiona. Danas smo pokazali da tu pripadamo. Igrali smo dobro u drugom poluvremenu i zaslužili smo to", zaključio je Sundgren.