Fudbal

ZVEZDINA TRAGEDIJA - U 90' OSTALI BEZ LIGE ŠAMPIONA! Vodili 2:0, pa sve prokockali: Milan Pavkov sada antijunak!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je vodila 2:0 protiv Makabija, ali je na kraju sopstvenim greškama ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Zbog autogola u 90. minutu, Zvezda sada ide u Ligu Evrope.

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Crvena zvezda nije uspela da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona pošto je Makabi prošao ukupnim rezultatom 5:4, iako je srpski šampion vodio u oba meča - i na kraju ispustio prednost!

Koliko god da je to bilo bolno u Haifi, još bolnije je bilo u Beogradu pošto je Milan Pavkov u 90. minutu postigao autogol dok je ceo stadion očekivao da opet izraste u Zvezdinog junaka. Tako je rezultat izjednačen na konačnih 2:2, a to je značilo da Makabi prolazi dalje zbog pobede u prvom meču.

Crvena zvezda će tako i ove jeseni igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, iako je bila na korak od "mušeme" i Lige šampiona, ujedno i ogromne premije od oko 20 miliona evra. Međutim, neverovatne greške o kojima će biti reči narednih dana uticale su na to da Zvezda opet ne dođe do najvišeg nivoa evropskog fudbala, što joj se desilo treći put u eri Dejana Stankovića, a teško da je moglo tragičnije od onoga što je videla dupke puna "Marakana".