POGLEDAJTE

STARTOVALO UKRAJINSKO PRVENSTVO - RANJENIK IZVEO POČETNI UDARAC: Potresne scene u Kijevu, igrač se SLOMIO u suzama!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Emotivne scene viđene su pred početak prvog meča ukrajinskog fudbalskog šampionata nakon početka rata u toj zemlji.

Izvor: Twitter/@GoldeLetra7/Printscreen

U srijedu se navršava tačno šest mjeseci od početka rata u Ukrajini, a toj zemlji je u utorak započeto fudbalsko prvenstvo nakon duge pauze. Drugi dio prethodne sezone nije bio ni odigran, a novo izdanje Prve lige Ukrajine je startovalo kasnije nego inače.

Prvi meč odigrali su Šahtjor iz Donjecka i Metalist iz Harkova (0:0), a taj susret obilježio je i poseban početak utakmice, pošto je početni udarac izveo ranjeni ukrajinski vojnik.

Fudbalski savez Ukrajine je odlučio prošle sezone da neće proglasiti šampiona zbog ratnih okolnosti i činjenice da se prvenstvo nije do kraja održalo, a sada je došao red na novu sezonu koja se igra pred praznim tribinama.

Prvenstvo su otvorili klubovi iz gradova koji su jako pogođeni ratom, a utakmica se igrala i na nacionalni praznik Dana zastave Ukrajine.

Meč je, međutim, morao da bude odigran u Kijevu pred praznim tribinama. Posebnu pažnju privuklo je to što je početni udarac izveo jedan od ranjenih vojnika, a ta scena je ostavila posebno snažan utisak na mladog irgača Šahtjora Danila Sikanu.

On se rasplakao tom prilikom, a evo kako je to izgledalo:

Tagovi