DOLAZI NJIH 70!

NE SMEMO U ZAGREB, NISMO MI CRVENA ZVEZDA! Haos pred meč Dinama na Maksimiru - "Ne verujem da su tako strašni, ali..."

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Skandinavski navijači videli su u medijima šta se dešava pred mečeve u Hrvatskoj i zato su odlučili da ne dođu na najvažniju utakmicu u istoriji svog kluba.

Izvor: Youtube/Ultras Avanti/screenshot

Moglo bi da se desi da u ovogodišnjem izdanju grupne faze Lige šampiona nastupaju čak dva tima iz bivše Jugoslavije. Večeras ćemo saznati da li će to biti Crvena zvezda koja ima težak zadatak protiv Makabija, dok će dan kasnije svoju sreću okušati i Dinamo Zagreb protiv Bode Glimta.

Norveški klub je slavio u prvoj utakmici 1:0 i tako bi na "Maksimiru" mogli da dođu do svog prvog ikada nastupa u najjačem klupskom takmičenju, međutim to će morati da urade praktično bez podrške navijača.

Bode Glimt je saopštio da je svega 70 njihovih navijača kupilo utakmice za revanš u Zagrebu, što je mnogo manje nego što ih je bilo na prethodnim evropskim gostovanjima, a bilo ih je. Norveški klub je sve prisutniji u UEFA takmičenjima i imali su solidnu podršku u Rimu, Glazgovu i Almaru, međutim Zagreb ih ne privlači iz samo jednog razloga.

U pitanju je naravno sigurnost pošto su navijači Dinama poznati po neredima, tako da su u strahu od Bed Blu Bojsa odlučili da utakmicu gledaju kod kuće.

"Verovatno ćemo morati da pazimo malo više nego inače. Nećemo hodati okolo i nositi šalove našeg kluba. Ne verujem da su domaći navijači strašni koliko se priča, ali nećemo svakako rizikovati. Ipak, nismo mi Crvena zvezda, nego tek mali Bode Glimt", rekao je navijač Andreas Mirvol (45) za tamošnju televiziju TV2.

Šef policije u Bodeu Vegard Kristijansen je poručio da je u razgovoru sa navijačima norveškog šampiona saznao da ne žele da putuju jer se plaše navijača Dinama, dok dodaje da će biti sigurni dok ne ističu klupska obeležja.

"Malo smo se mučili dok smo uspostavili dijalog sa zagrebačkom policijom, morali smo da ih kontaktiramo nekoliko puta. Ipak, stekli smo utisak da će naši ljudi biti sigurni i da će se policija brinuti za njih", zaključio je policajac iz Norveške koji se nada da će sve biti u redu sa 70 navijača Bode Glimta u Zagrebu.