TJERAJU AMERIKANCE

PROTESTI U MANČESTERU - NAVIJAČI RUŠE OGRADE I PALE BAKLJE: Sprema se HAOS pred derbi Engleske, a sve zbog NJIH! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Vlasnici Mančester junajteda, porodica Glejzer, glavni su razlog za velike proteste navijača kluba.

Izvor: Twitter/@Football__Tweet/Printscreen

Tradicionalno najveći derbi engleskog fudbala između Mančester junajteda i Liverpula igra se ovog ponedjeljka od 21.00 na "Old Trafordu", a oba kluba meč dočekuju u nezgodnoj situaciji. Junajted je bez ijednog boda nakon dva teška poraza, dok "redsi" imaju dva remija na svom kontu.

Ali taj okršaj je već dobio žestoku uvertiru na ulicama Mančestera, gdje su se navijači Junajteda okupili na najavljenom protestu protiv vlasnika kluba, porodice Glejzer.

Navijači već godinama traže odlazak američkih gazdi, koje smatraju glavnim krivcima za loše stanje u kojem se klub već duže vrijeme nalazi, a pominjala se prethodnih dana i mogućnost da prekinu meč protiv Liverpula.

Scene iz Mančestera pokazuju da se situacija u par navrata otela kontroli. Navijači pale baklje, ruše sigurnosne ograde, a policijske snage su morale i da reaguju kako stvari ne bi eskalirale u blizini "Old Traforda".

Junajted je poslednju titulu u Premijer ligi osvojili 2013. godine, sve češće propuštaju učešće u Ligi šampiona, a bez ijednog trofeja su još od 2017. godine. Klub je samo u poslednjih devet godina potrošio više od 1.200.000.000 eura, ali većina igrača nije ispunila očekivanja.

Stvar koja posebno ljuti navijače Junajteda je da je porodica Glejzer iz kluba izvukla oko 1,3 milijardi eura u poslednjih 17 godina, otkako su postali vlasnici, a ta brojka uključuje i 880.000.000 eura kamata na novac kojim su kupili klub ogromnim kreditom.