BIĆE LUDO!

SPREMAJU SE NEZAPAMĆENI INCIDENTI! 10.000 navijača Junajteda sprema se da PREKINE meč, a Klop već traži bodove...

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Hoće li se odigrati meč Mančester junajteda i Liverpula u ponedeljak? Najvjerovatnije da neće, pošto su navijači spremni da naprave haos.

Izvor: YouTube/Sky News/Screenshot

Za ponedeljak u 21 čas zakazan je derbi 3. kola Premijer lige između Mančester junajteda i Liverpula, međutim postoji velika opasnost da se utakmica uopšte neće odigrati!

Razlog su najavljeni veliki protesti navijača Mančester junajteda protiv vlasnika Džoela Glejzera, pošto se očekuje da više od 10.000 najvatrenijih i najnezadovoljnijih napravi haos oko i na "Old Trafordu". Njima se ne sviđa način na koji vlasnici vode klub u koji su uložili veliki novac i zbog loših rezultata žele da ih protjeraju (!?), a to bi moglo da napravi vrlo neprijatne scene na utakmici sa Liverpulom, o čemu je već upozorena i policija.

I prošlosezonski duel Junajteda i Liverpula (10. april) takođe je otkazan jer su se navijači potukli sa policijom, a sada se planira upad na teren koji bi spriječio odigravanje utakmice, kao što je to bilo i 2021. godine.

Ova informacija stigla je i do Jirgena Klopa, koji je u odloženom susretu prošle sezone slavio 4:2, a sada se nada obrtu.

"Nadam se da se to neće dogoditi, a ako se dogodi - mislim da mi treba da dobijemo bodove. Nemamo ništa sa tom situacijom u njihovom klubu, navijači Junajteda su ti koji žele da se meč otkaže. Mi ne možemo samo da odlažemo utakmicu i da je uklapamo u vrlo zauzet raspored", poručio je Jirgen Klop na konferenciji za medije uoči susreta.

"Nadamo se da ćemo odigrati utakmicu i mirno otići kući. Nemam predstavu šta može da se desi, ali u ovakvoj situaciji oštećeni tim treba da dobije bodove pošto nema ništa sa tim. Mi smo se spremili na utakmicu".

Pitanje je da li i igrači Mančester junajteda imaju nešto protiv odlaganja utakmice sa Liverpulom pošto su očajno počeli sezonu sa dva poraza kod novog trenera Erika ten Haga. Prvo ih je Brajton nadigrao na Old Trafordu (2:1), da bi potom Brentford pokazao moć i slavio ubedljivo (4:0).