OTKRIVEN TAJNI DOGOVOR!

AU - SITI NIJE DAO NIJEDAN EVRO ZA TRANSFER OD 60.000.000! Puni su para, doveli ZVER, a plaćaju kao u supermarketu!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Isplivao je tajni dogovor Mančester sitija i Borusije Dortmund za transfer Erlinga Holanda.

Izvor: Profimedia

Mančester siti je doveo dugo čekanog Erlinga Holanda iz Borusije Dortmund u letnjem prelaznom roku, a sjajni Norvežanin je već počeo da trese mreže u Premijer ligi, ali i da psuje pred TV kamerama.

"Građani" su sa nemačkim velikanim dogovorili transfer od 60.000.000 eura, ali sada su isplivale informacije koje ukazuju da Siti za taj posao nije dao - ni dinara!

Siti i Dortmund su uspešno skrivali tajnu, ali sada su stvari postale jasne. Tajni dogovor dva kluba isplivao je na videlo, i to iz Norveške, od strane fudbalskog kluba Brin, u kojem je Holand započeo karijeru.

Tom klubu pripadaju određeni procenti od velikog transfera, kao trening kompenzacija, ali oni su sada otkrili zbog čega nisu dobili nijedan evro za taj posao: Siti će Dortmundu prvu ratu za Holandov transfer platiti tek na leto 2023. godine, kada Norvežanin bude završio prvu sezonu na "Etihadu"!

Izvor: Profimedia

“Nismo primili nikakvu uplatu kada je prodat. Razlog za to je sporazum koji su sklopili Mančester siti i Borusija Dortmund. Prihode upisujemo na račun za ovu godinu, međutim, sredstva ćemo dobiti tek u julu iduće godine", otkrio je generalni direktor Brina Ejvind Sagen za "Dagbladet".

Norveški medij je potvrdio da će Siti plaćati Dortmundu tih 60.000.000 eura u četiri rate, praktično na odloženo plaćanje. Prvu će isplatiti 2023. pa na svakih godinu dana do 2026. Jedino još uvek nije poznato da li se radi o četiri rate od po 15.000.000 evra ili rate variraju.

Ono što je jasno je da Siti do sada za Holandov transfer nije platio ni evro, i ove sezone će pokrivati samo troškove njegove plate i ostalih ugovornih obaveza.