Fudbal

FILIP KOSTIĆ JE ĆUTAO, ALI JE NEMANJA RADONJIĆ SVE VREME ZNAO: Italijani pitali Srbina za HIT snimak iz Švedske (VIDEO)

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Srpski krilni napadač Filip Kostić zvanično je promovisan u Juventusu, a na promociji su ga novinari pitali i za poznati snimak iz Švedske, na kojem je Nemanja Radonjić pre dva meseca pogodio gde će nastaviti karijeru.

Izvor: Youtube/Juventus

Srpski krilni napadač Filip Kostić (29) stigao je ovog avgusta u Juventus u zvučnom transferu iz Anjtrahta, gde je prošle sezone namestio čak 15 golova i dao sedam. Uz to, u Frankfurtu je zaokružio svoj četvorogodišnji boravak u klubu osvajanjem velikog trofeja, Lige Evrope.

Kragujevčanin je debitovao za Juventus prošlog vikenda, u ubedljivoj pobedi protiv Sasuola, kada je u poslednjih pola sata nastupio umesto Huana Kvadrada, koji ga je dočekao u svlačionici pozdravom na srpskom jeziku. Zbog zgusnutog kalendara, Kostićeva promocija održana je tek ovog petka, kada je izašao pred novinare u društvu klupskih funkcionera, među kojima je bio i potpredsednik "Stare dame", Pavel Nedved.

Za početak, predstavnici medija rekli su mu da je za Juventus igralo mnogo igrača srpskih, da li je to imalo uticaj da potpiše za taj klub? "Ne, zapravo nije, bilo je nešto veće od toga. Hteo sam da napravim promenu, Dušan je tu i srećan sam zbog toga. ,,Posmatrano u celini, srećan sam što sam tu i što sam stigao u Juventus", rekao je Kostić.

Izvor: Youtube/Juventus

Novinari su ga pitali i da li je razgovarao sa Dušanom i da li mu je rekao nešto da bi ga ubedio da dođe u Juventus. "Kada smo igrali zajedno za reprezentaciju, Dušan me je pitao kakvo je moje mišljenje o Juventusu kao klubu. Rekao mi je da bi voleo da sam ovde i rekao mi je mnogo lepih stvari o klubu. Kada sam došao, video sam da je sve istina što mi je rekao", rekao je Kostić, pa kroz osmeh dodao: "Idealna akcija za mene i Vlahovića bila bi da mu asistiram sa 16 metara u kazneni prostor, da bi mogao da postigne gol".

Zanimljivo je da su ga novinari pitali i za Nemanju Radonjića, saigrača iz reprezentacije Srbije koji je ovog leta došao u Torino. Na jednom zajedničkom snimku na Instagramu, "okačenom" dok u bili sa reprezentacijom u Švedskoj, Filip se šišao, a Nemanja je otkrio da je Juventus njegov sledeći klub. "Bila je to šala među nama. Rekao mi je da moram da dođem u Juventus i bio je u pravu, ali u to vreme to je bila samo šala, ali je on bio uveren u sve to. Nisam mogao da znam da ću doći ovde, ali sve je završeno odlično", nasmejao se Kostić.

Kako su prošli pregovori? Navodno se sve "razvuklo" od juna, jer se u međuvremenu pojavio i Vest Hem, ali je Srbin na kraju ipak prihvatio Juventus. "Zapravo, nisam bio previše uključen u pregovore, ne od prvog do poslednjeg kontakta. Znao sam da sam hteo da dođem ovde i da uradim sve što mogu da bih bio ovde", objasnio je Kostić.

U poslednje dve godine, titula Serije A otišla je u Milano, gde su je podizali Inter i Milan. Juventus je u poslednja dva prelazna roka doveo Dušana Vlahovića, Anhela Di Mariju, Filipa Kostića i deluje da je spreman da se vrati u aktivnu borbu za titulu.

"Pratim Juventus od kad sam bio klinac, kao i Seriju A. Moj posao ovde je da omogućim mojim saigračima u napadu najbolje moguće lopte da bi postizali golove. Zato sam tu, na raspolaganju sam saigračima i treneru da pomognem ekipi. Šta mi je Alegri tražio? Imali smo uobičajeni razgovor, pričali smo o formaciji, taktičkim detaljima meča, što se i inače radi. Ja naporno radim i još nisam raspakovao torbu, jer sam želeo da se odmah potpuno posvetim adaptaciji na klub", poručio je Filip, a onda je podigao svoj crno-beli dres.