NESTVARNO

OVAKVU TABELU NIKADA NISTE VIDELI! Ceo svet u šoku zbog ovog računanja bodova - o šampionu odlučuje DECIMALA!?

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Neverovatna tabela u Urugvaju...

Izvor: MN Press/Twitter/screenshot/AmateurAUF

Različite lige u fudbalu imaju svoj način računanja bodova, kod nekih postoji plej-of, negde se poeni dele, negde ne. Međutim, način bodovanja u trećoj ligi Urugvaja iznenadio je ceo svet - tamo postoje i decimale!

Dobro ste pročitali, postoji šansa da pitanje šampiona reši 0,5 bodova. Zamislite da se tako nešto dogodi u Premijer ligi ili u Primeri... Tamo verovatno neće, ali u Urugvaju za to postoje realne šanse. Primera radi Oriental i Kanadian trenutno imaju po 27,5 bodova, a Bela Vista ima 27.

Inače, za sve ovo postoji zanimljivo objašnjenje. U ovoj ligi timovi su podeljeni u dve grupe, pa je po završetku prvog dela došlo do spajanja. Međutim, jedan tim iz grupe "B" je odustao od takmičenja, pošto nije došlo do zamene grupa "A" je igrala sa 12, a druga sa 11 klubova. Sada su spojeni i u ligi su 23 tima.

Zbog svega toga čelnici takmičenja došli su na ideju da se timovima iz te grupe bodovi i gol razlika pomnože sa koeficijentom 1.10 kako bi se izjednačio skor sa drugom grupom i tako je došlo do formiranja ove zaista neverovatne tabele.

Kada su u pitanju pravila, 10 timova igra za plasman u drugu ligu, a dve najbolje ekipe ići će dalje. Kada je u pitanju fudbal u Urugvaju svakako je najveća vest povratak Luisa Suareza u domovinu, pa se svaki njegov meč za Nacional prati sa posebnom pažnjom. Eto, sada se ne priča samo o njemu...

Tagovi