TEŠKI DANI

ZVALI SU GA ENGLESKI RONALDINJO, A ON VEĆ SA 26 PROPAO: Od najvećeg talenta do selidbe na "groblje" fudbalskih karijera!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Dele Ali se nije snašao ni u Evertonu, nije ni Frank Lampard uspeo da mu pomogne.

Izvor: Profimedia

Dele Ali je "eksplodirao" u dresu Totenhema u sezoni 2016/17 i delovalo je da će biti jedan od najboljih engleskih fudbalera nove generacije, međutim iz godine u godinu igrao je sve lošije i nije uspeo da se vrati na stari nivo.

Iako je sa Spursima igrao finale Lige šampiona, jedva su čekali da ga se reše pošto je bio loš po svlačionicu i tako je od igrača koga su na Ostrvu nekada poredili sa Ronaldinjom - došao do toga da već sa 26 godina ide na "groblje fudbalskih karijera", a to je Turska.

Dobro je poznato da Turci ne žale novac kada dovode fudbalere čije su karijere u padu, tako da bi naredna destinacija Delea Alija trebalo da bude Bešiktaš koji ga i dalje ceni.

Spremni su da ponude Evertonu, u kome nisu uspeli da mu "resetuju" karijeru, pristojnih 12 miliona evra i to je možda i više nego što Ali u ovom trenutku vredi. Nezainteresovan je za fudbal, jedva da pruža neki doprinos "karamelama", tako da će sigurno otići u Tursku ako se dogovori oko ličnih uslova.

U poslednje tri godine, Ali je postigao samo pet golova za Everton i Totenhem i daleko je od onih dana kada ga je trener Poketino hvalio u medijima i nazivao "engleski Ronaldinjo".

Možda su tome doprineli i skandali koje je pravio van terena kada je osetio da je zvezda...