Problem?!

TRENER MAKABIJA ZAGRMEO PRED ZVEZDINOG GOSTOVANJE! Ovom temom nije hteo da se bavi - "Svima je dozvoljeno, a nama ne!"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Šef stručnog štaba Makbija iz Haife besan je zbog odluke koja se direktno tiče njegovog tima.

Izvor: Youtube/.Maccabi Haifa F.C/printscreen

Crvena zvezda želi u Ligu šampiona i neće kalkulisati u plej-ofu, a poslednja provera na tom putu je Makabi iz Haife. U evropsku elitu želi i ekipa koju veoma uspešno predvodi Bakar Baher, čovek kojeg u Izraelu smatraju fudbalskim revolucionarom. Njegov tim će morati da se oporavi od poraza na Kipru u revanšu protiv Apolona, a vremena za to nije bilo mnogo.

Srpski šampion u Izrael stiže kao kaznena ekspedicija, sa ubedljivim pobedama na svim mečevima u novoj sezoni, što bi moglo da zabrine ljude u Haifi. Ipak, trener Baher ne brine zbog toga, ali ni zbog poraza svog tima na Kipru.

Taj meč i ovako nije uticao na konačan ishod dvomeča, pošto je Makabi pobedom u prvom meču (4:0) obavio veći deo posla protiv Apolona. Šanse za pobedu imali su i u gostima, ali je tada presudilo nešto drugo...

"Smatram da smo strogi prema igri koju smo prikazali na Kipru. Ukoliko posmatrate čiste prilike trebalo je da rezultat bude 5:2 za nas. Istina je da je bilo i manje dobrih stvari, ali ovo je vrlo dobar tim i došli smo do ove faze svojim zaslugama. Nalazimo se u odličnoj poziciji, u dobroj smo formi i želimo da napravimo još jedan korak napred. Želimo da igramo svoju igru, međutim rival je jak. Protiv Olimpijakosa smo krenuli u napad i ranio postigli gol. Imamo iskusne igrače koji znaju kako da se nose sa teškim situacijama poput one u Limasolu. Stvari mogu da krenu u oba smera, ali je važno na pravi način reagovati na rasplet. Verujem da će igrači uspeti u tome", rekao je Bakar Baher.

Problem za izraelskog stručnjaka pred dvomeč sa Crvenom zvezdom nastao je i zbog domaćeg prvenstva. Šampionat Izraela u kojem Makabi brani titulu treba da počne između utakmica u Haifi i Beogradu, a njegovoj ekipi nije dozvoljeno da pomeri ligašku utakmicu zbog kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ne sviđa mi se što moram da se bavim ovom temom uoči utakmice, ali svima su prvenstveni dueli odlagani zbog izazova u Evropi. Neće međutim biti izgovora. Šteta što je ovako, ali ćemo dati sve od sebe i sutra i u subotu", ispričao je Baher.

Podsećamo, na konferenciji za medije srpskog tima pojavili su se Dejan Stanković i Aleksandar Pešić. Trener Zvezde nije želeo da komentariše izjavu Bibarsa Natha i najavio je pakleni revanš, dok je napadač crveno-belih govorio o golovima koje je već postizao Makabiju.