DONETA ODLUKA!

FIFA ODUZIMA DOMAĆINSTVO SVETSKOG PRVENSTVA! Azijska zemlja prekršila pravila - ovogodišnji Mundijal MENJA lokaciju!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Doneta je odluka, Indija neće moći da bude domaćin takmičenja nakon što je njihov savez suspendovan.

Izvor: Profimedia/Stephen McCarthy/FIFA/Sipa USA

FIFA je odlučila da samo nekoliko meseci pre početka turnira, promeni mesto održavanja Svetskog prvenstva za devojke u uzrastu do 17 godina!

Nakon što su pomerili početak Mundijala u Kataru, sada je načinjena još važnija promena. Razlog za promenu mesta održavanja ovog turnira je taj što je zemlja domaćin, Indija, kažnjena od strane FIFA i suspendovana zbog mešanja "treće strane" u poslovanje tamošnjeg fudbalskog saveza.

Svetsko prvenstvo za devojke do 17 godina moraće u poslednji čas da menja svog domaćina, pošto je FIFA odlučila da suspenduje AIFF.

"Biro saveta FIFA jednoglasno je doneo odluku da momentalno suspenduje AIFF zbog nepravilnog uticaja treće strane, što je ozbiljan prekršaj FIFA statuta", stoji u saopštenju svetske kuće fudbala.

"Suspenzija će biti ukinuta kada bude ukinuta odluka o osnivanju komiteta upravljača AIFF i kada administracija AIFF ponovo preuzme potpunu kontrolu AIFF", navela je FIFA.

Razlog za sve ovo je odluka Vrhovnog suda Indije da zbaci Prafula Patela sa mesta predsednika AIFF, nakon što on nije održao izbore koji su bili zakazani za decembar 2020. godine. Pratel to nije uradio jer je već odradio maksimalna tri mandata od četiri godine na mestu predsednika AIFF.

Tako je stvoren tročlani komitet upravljača indijskim fudbalskim savezom, što je mešanje države protivno pravilima FIFA.

Tagovi