BRAVO

VLAHOVIĆ PROMENIO BROJ I ODMAH DAO GOL! Dušan obukao Juventusovu DEVETKU i pogodio u prvoj utakmici sa njom!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Posle Luke Jovića, i Dušan Vlahović dao gol u prvom kolu Serije A! Sjajan početak srpskih golgetera.

Izvor: Profimedia

Srpski centarfor Dušan Vlahović odlično je počeo sezonu u dresu Juventusa – dao je gol na prvoj utakmici! On je bio strelac protiv Sasuola u 45. minutu, kada je izveo jedanaesterac i zatresao mrežu gostiju u Torinu. Prethodno je gol za vođstvo "Stare dame" 1:0 postigao Anhel Di Marija u 26. minutu.

Vlahović je tako sjajno krenuo u sezonu, kao i njegov "naslednik" u dresu Fiorentine Luka Jović, koji je bio strelac u subotnjem trijumfu protiv Kremonezea, na svom dramatičnom debiju u Seriji A.

U ponedeljak uveče Dušan je odgovorio Luki na taj gol i takođe pogodio, a najnoviji Srbin u Juventusu Filip Kostić bio je među rezervama od početka meča. Za razliku od dosadašnjih golova za Juve, Vlahović je ovaj postigao sa "devetkom" na leđima, koja je prošle sezone bila zauzeta pa je nosio "sedmicu".

Taj broj pre njega nosili su legendarni napadači Gonzalo Iguain, Mirko Vučinić, Filipo Inzagi, Đanluka Vijali, Zlatan Ibrahimović, Paolo Rosi... Kao i bivši napadač Partizana i Vlahovićev saigrač iz Humske, Valeri Božinov.

Izvor: Profimedia

Vlahović je protiv Sasuola dao gol iz penala tako što je šutnuo po sredini, a kapiten tima Leonardo Bonući bio je prvi koji mu je pritrčao i čestitao. Dušan je došao u Juve prošle zime i u polusezoni dao devet gola, a deluje da najbolje od njega u Torinu tek sledi – i to na zadovoljstvo selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija i navijača "orlova" pred Mundijal u Kataru u novembru.