100. derbi

DINAMO ZAGREB JE LIGA ŠAMPIONA ZA HAJDUK SPLIT! Razbijanje u derbiju na Maksimiru – šampion Hrvatske ima STRAŠNOG klinca

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ubedljiva pobeda Dinama u 100. derbiju protiv Hajduka pred plej-of za ulazak u Ligu šampiona. Blistalo novo čudo prvaka Hrvatske - Martin Baturina.

Izvor: Profimedia

Dinamo Zagreb razbio je Hajduk 4:1 u subotnjem, 100. derbiju najvećih hrvatskih klubova, a zvezda utakmice bio je Martin Baturina (19), novi talenat Dinama koji je plesao po terenu, namestio dva gola i asistirao za jedan.

Dinamo Zagreb – Hajduk Split 4:1 (0:1)
/Baturina 61', Ademi 64', Gojak 84', Oršić 91' – Atanasov 47'/

Baturina je nova "desetka" Dinama, a zanimljivo je da je rođen u Splitu i da je ponikao u Hajduku, a na Maksimir je došao 2017. iz RNK Splita. On je definitivno novi veliki projekat prvaka Hrvatske i izvesno je da ga čeka velika karijera, a Dinamo veliko obeštećenje za njega. Pobedu svog tima ulepšao je pogotkom udarcem sa ivice kaznenog prostora u gornji desni ugao gola gostiju.

Sa druge strane, jedino lepo što će Splićani pamtiti iz ovog meča bio je zaista lep pogodak defanzivnog veziste iz Severne Makedonije, Janija Atanasova. 

Jani Atanasov Dinamo Hajduk
Izvor: YouTube/FanatrixHR

Posle pet odigranih utakmica, Dinamo zauzima prvo mesto na tabeli hrvatskog prvenstva sa četiri pobede, remijem i sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk, koji ima i dva odigrana meča manje. Rijeka je za to vreme na skoru od po jedne pobede, remija i poraza (takođe iz tri utakmice), dok je posrnuli Osijek Nenada Bjelice tek osmi, sa samo četiri osvojena boda iz četiri meča.

Dinamo će nakon tako dobro započete sezone kod kuće imati potpuni mir pred pripremu za plej-of za ulazak u Ligu šampiona protiv norveškog prvaka Bodo Glimta. Prvi meč biće odigran u Skandinaviji u utorak od 21 čas, a revanš na Maksimiru 24. avgusta. Između ta dva meča zakazan je meč Dinama protiv Osijeka.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt