Fudbal

ČUKARIČKI ISPAO IZ EVROPE - PRIMIO 7 GOLOVA U 180 MINUTA: Ubedljiv poraz u Holandiji za kraj

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Čukarički izgubio i u Holandiji protiv Tventea, 1:4. Luka Adžić dao gol za vođstvo na startu, ali su domaći brzo preuzeli kontrolu i počeli da daju golove.

Izvor: MNPress

Čukarički je ispao iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu, jer je izgubio od Tventea i u drugoj utakmici dvomeča - 1:4, posle beogradskih 1:3. Na taj način, ukupnim skorom 2:7, "brđani" su završili evropsku sezonu i ovog leta posle jedne preskočene prepreke i nisu uspeli ni da nagoveste senzaciju protiv favorizovanih Holanđana.

Iako je Luka Adžić lepim golom u 7. minutu utakmice nagovestio veliku borbu u Holandiji, Tvente je izjednačio udarcem posle greške napadača "brđana" Mohameda Badamosija pri reakciji posle slobonog udarca za domaće. Golom Robina Propera Tvente je izjednačio na 1:1, a onda su ne semaforu počeli da ispisuju imena domaćih igrača.

Vezista Majkl Vlap doneo je domaćinu vođstvo 2:1 u 34. minutu i taj rezultat je bio aktivan do završnice, kada je mladi Grk Kristos Colis (20) dao gol za 3:1, pa je pogodio u 92. i za ubedljivih 4:2. Na taj način je okončan ovaj dvomeč, a Tvente je ušao u plej-of, u kojem će igrati protiv Fiorentine.

TVENTE: Unerstal, Smal (od 81. Salah-Edin), Proper, Hilgers, Brenet, Zeruki (od 85. Stajn), Sadilek (od 71. Kjolo), Misiđan (od 71. Colis), Rots (od 85. Černi), Vlap, Van Volfsvinkel.

ČUKARIČKI: Mićović, Stevanović (od 75. Rogan), Kovačević, Vujadinović, Roganović, Mijailović, Kovač (od 62. I. Miladinović), Ovusu, Adžić (od 57. Endijae), Lučić (od 57. Ivanović), Badamosi (od 75. Spasojević).