NOVI DETALJI

OVIH 5 IGRAČA SITIJA SPAŠAVAJU FUDBALERA DOŽIVOTNE KAZNE? Francuz optužen za 8 silovanja, a sad će i oni morati na sud!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Benžamanu Mendiju preti duga zatvorska kazna zbog teških optužbi, a njegovi saigrači bi trebalo da budu deo sudskog procesa!

Izvor: Profimedia

Fudbaler Mančester sitija Benžaman Mendi je proteklih nekoliko meseci proveo u zatvoru, a sve nakon što je optužen za silovanje osam žena i dva seksualna napada.

Ipak, sada stižu nove informacije sa Ostrva, pred početak suđenja, jer bi u čitavom slučaju francuskom fudbaleru mogli da pomognu petorica njegovih saigrača iz Mančester sitija, u trenucima kada mu preti ogromna zatvorska kazna.

Mendi se izjasnio da nije kriv po osam optužnica za silovanje i dve optužnice za seksualni napad, koji su se navodono odigrali između 2018. i 2021. godine. Engleski mediji pišu da su osam muškaraca i šest žena koji će biti u poroti već odabrani.

Za suđenje se očekuje da traje bar četiri meseca, a u svemu bi ulogu mogli da imaju i Mendijevi saigrači. Kako piše "Atletik", petorica fudbalera koji bi mogli da se pojave na sudu su Džek Griliš, Rijad Marez, Kajl Voker, Džon Stouns i Rahim Sterling (sada igrač Čelsija).

I od njihovog svedočenja bi mogla da zavisi sudbina francuskog fudbalera. Često su vreme provodili u Mendijevom društvu i njihova svedočenja bi se mogla ispostaviti kao bitna za kompletan proces.

No, ako Mendija sud proglasi krivim, on se suočava s ogromnom zatvorskom kaznom. Kako se navodi, još uvek nije isključena čak i doživotna kazna zatvora, ali izglednije je da će ta kazna iznositi između pet i 20 godina zatvora.

Mendi je od leta 2021. godine pod suspenzijom Mančester sitija zbog ovih dešavanja, a u klub je stigao u leto 2017. godine za tada rekordnih 52.000.000 funti za jednog defanzivca.