GOTOVO

MA KAKAV INTER, KAKAV JUVE - OSTAJEM OVDE! Milenković odbio velikane, ne menja klub: "Sa vama hoću u Ligu šampiona!"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Srpski defanzivac obavezao se na višegodišnju saradnju sa klubom iz Firence.

Izvor: YouTube/screenshot/ACF Fiorentina

Dileme više nema, Nikola Milenković ostaje u Fiorentini. Zvanično je stavio paraf na novi, petogodišnji ugovor i obavezao se na vernost do 2027. godine. Direktor kluba Džo Barone je zajedno sa srpskim defanzivcem održao i konferenciju za medije.

Njih dvojica prvo su potpisala ugovor, pa su se onda slikali sa dresom sa brojem četiri i sa širokim osmesima potvrdili zadovoljstvo zbog produžetka saradnje. Nikolu su tražili mnogi evropski klubovi, spominjali su se Inter, Juventus, Totenhem, na kraju je ostao u klubu.

"Nikola ima DNK-a Fiorentine. Ovo je bila velika želja predsednika Komisa i prezadovoljni smo što smo postigli dogovor o nastavku saradnje", rekao je Barone.

Potom se novinarima obratio srpski reprezentativac.

"Srećan sam i uzbuđen. Prošla sezona bila je teška, ali ni klub ni ja nismo želeli da se rastanemo. Seli smo za sto, razgovarali i dolazak nekih važnih ljudi iz kluba na taj sastanak pokazali su ambiciju i da se nalazimo na pravom putu. Ovde sam uvek osećao da me cene i srećan am zbog izbora koji sam napravio", rekao je Milenković.

Medije je zanimalo i čime bi on bio najzadovoljniji.

"Za mene bi bilo prelepo da ove sezone uđemo u Ligu konferencija, a ono što bih najviše voleo jeste da se kvalifikujemo za Ligu šampiona sledeće sezone", zaključio je Milenković.