BUM!

REAL MADRID OSVOJIO SVE! Benzemu niko ne može da zaustavi - SRUŠIO je sada i Raula, njegova je ZLATNA LOPTA!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Karim Benzema je nevjerovatan, postigao je novi gol i sa Real Madridom osvojio četvrti trofej ove nevjerovatne sezone.

Izvor: Profimedia

U duelu osvajača Lige šampiona i Lige Evrope - slavio je "kraljevski klub"! Real Madrid je u Superkupu Evrope savladao Frankfurt 2:0 i tako stavio još jedan trofej u svoje tribine na stadionu "Santijago Bernabeuu".

Bili su mnogo bolji rival na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju i tako su došli do petog pehara Superkupa Evrope, a ključnu ulogu odigrali su strijelci David Alaba i Karim Benzema. Novim golom, Benzema je preskočio Raula na "vječnoj listi" golgetera Real Madrida i tako praktično osvojio i nagradu "Zlatna lopta".

Prvi su zaprijetili Njemci, ali je sjajni golman Reala Kurtoa fantastično reagovao posle šuta Kanabe. Potom je Real preuzeo sve konce igre, a šense su se ređale, da bi Alaba doneo prednost, posle odlične povratne lopte glavom Kazemira.

Pitanje pobjednika je rešeno sredinom drugom poluvremena, kada je drugi pogodak za šampiona Evrope postigao Karim Benzema, udarcem sa 15-ak metara, kada golman Ajntrahta Trap nije dobro reagovao. Prethodno je po lijevoj strani u prodoru bio nezadrživ Vinisijus Žunior.

Tagovi