Šta?

RASPAD SISTEMA U BARSI - SAD TUŽE SVOJE IGRAČE!? Naterali ih da smanje plate, a sad ih zbog toga optužuju za prevaru

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Poslovanje Barselone iz dana u dan postaje sve neverovatnije.

Izvor: Profimedia

Totalni haos u Barseloni! Klub koji je na ivici bankrota najviše je potrošio za renoviranje tima od svih ekipa u Evropi, a sada su u problemu jer zbog finansijskih problema ne mogu da registruju svoja pojačanja. 

Da bi smanjili rashode i smanjili plate svojim igračima sada u klubu rade nešto potpuno nezamislivo - tuže sudu svoje fudbalere! Prema navodima strahih medija čak četiri svoja sadašnja i bivša fudbalera će izvesti pred sud katalonski klub. 

Katalonski "Sport" javlja da će Barselona tužiti Frenkija De Jonga, Đerara Pikea, Klemena Lenglea i Marka Andrea ter Štegena koji su potpisali nove ugovore 2020. godine. Tada su pristali na ozbiljno smanjenje plata, ali sa tim da im se to nadoknadi u poslednjoj godini saradnje. 

Sedam dana nakon ta četiri potpisa Đozep Marija Bartomeu je podneo ostavku, otišla je kompletna uprava kluba, a sa dolaskom nove uprave planovi su promenjeni. Otkriveno je da ugovori ove četvorice igrača koštaju klub 311.000.000 evra! 

Sadašnja uprava sada tera igrače da dodatno smanje svoja primanja, a ako se to ne desi spremni su da svoje zvezde tuže! Na sve to Klemen Lengle trenutno nije u klubu već je u Totenhemu gde je otišao na pozajmicu.

A na sve to dolazi sezona u kojoj klub dok dodatno ne smanji troškove ne može da registruje ni pojačanja (Levandovski, Kristensen, Kunde, Kesi, Rafinja) ni igrače sa kojima je produžen ugovor (Roberto, Dembele). 

Tagovi