Fudbal

ZVEZDA NA KORAK DO LIGE ŠAMPIONA: Srpski šampion pokazao klasu, ali postoji problem pred Makabi!

Autor Gordana Bojanić

Fudbaleri Crvene zvezde igraće plej-of za ulazak u Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je nakon Beograda (5:0) i u Jerevanu savladala Pjunik (2:0), pa se nakon dve veoma dominantne partije plasirala u plej-of Lige šampiona! Tamo će joj rival biti Makabi iz Haife, predstavnik Izraela, koji je večeras poražen od Apolona na Kipru. Ipak, Izraelci su uspeli da sačuvaju prednost iz prvog meča, pa će oni biti poslednja prepreka srpskog šampiona ka grupnoj fazi.

Po svemu viđenom ovog leta, Zvezda će biti favorit u tom dvomeču - posebno imajući u vidu sa kakvom je lakoćom eliminisan Pjunik. Ukupan rezultat 7:0 pokazuje da jermenski šampion nije imao nikakvih šansi u ovom dvomeču, a treba podsetiti i da je Zvezda revanš igrala bez nekoliko važnih igrača.

Što se tiče susreta u Jerevanu, Crvena zvezda je mogla da bude i ubedljivija. Prvo je Aleksandar Katai preuzeo odgovornost i nije uspeo da savlada golmana Bučnjeva. Loše izveden udarac zaustavio je golman Pjunika, koji je dovoljno dugo čekao Kataija i u 29. minutu. Ali, to nije mogao da uradi protiv Gelora Kange. Gabonac je preuzeo odgovornost kada je sudija drugi put pokazao na belu tačku, promenio stranu u koju ide lopta i snažnim udarcem po zemlji matirao čuvara mreže jermenskog šampiona. Iako je on ponovo pogodio gde treba da se baci...

U nastavku smo videli i pogodak Milana Pavkova, koji je u mrežu sproveo sjajan centaršut Marka Gobeljića. Na desnoj strani kombinovali su Katai i Gobeljić, a lepo poslatu loptu na drugoj stativi dočekao je napadač koji je na šestom meču u sezoni postigao svoj šesti gol. Impresivna forma ovog leta, na početku nove sezone!

Bilo je to dovoljno za večeras od Crvene zvezde, koja je u Jerevan stigla sa ogromnom prednošću, a čini se da bi navijači Pjunika mogli da budu nezadovoljni izdanjem svojih fudbalera u revanšu. za razliku od beogradskog meča u kojem su ubedljivo poraženi, ali povremeno igrali odličan fudbal, večeras je sve bilo bledo.

Protivnik Crvene zvezde u poslednjem kolu kvalifikacija biće Makabi iz Haife, a prvi meč je na programu u Izraelu. Taj susret igraće se 16. ili 17. avgusta, dok je revanš na programu nedleju dana kasnije u Beogradu. Pred svojim navijačima, crveno-beli će imati priliku da stignu u grupnu fazu Lige šampiona, treću u poslednjih pet sezona.