Potpisao!

ON JE PRVI GRUZIN U ZVEZDINOJ ISTORIJI: Zna Stankovića, hoće u Ligu šampiona i ne plaši se Milana Rodića!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Novi levi bek srpskog šampiona je Irakli Azarov, momak koji stiže iz Batumija.

Izvor: Youtube/FK Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda ima novo pojačanje - na stadionu Rajko Mitić predstavljen je Irakli Azarov (20) levi bek koji je do sada nosio dres Dinamo Batumija i reprezentacije Gruzije! Momak kojeg je srpski šampion označio kao idealnog naslednika Milana Rodića u godinama koje slede. Mladi fudbaler predstavljen je u Beogradu, gde je odmah i odgovarao na novinarska pitanja.

Otkrio je koje fudbalere Zvezde zna, kakvo mišljenje ima o Dejanu Stankoviću i o čemu je pričao sa Markom Marinom, čovekom koji od ovog leta radi kao šef Zvezdine skauting službe.

Svestan je fudbaler iz Gruzije da bi već ove sezone mogao da zaigra u Ligi šampiona, što bi bio neverovatan iskorak u njegovoj karijeri.

"Veoma sam srećan što sam ovde i daću sve od sebe da pomognem timu da osvaja titule i beleži dobre rezultate u Evropi. Pričao sam sa Markom Marinom i on mi je rekao neke stvari. Znam da je Zvezda veliki klub. Imamo dobar tim, nadam se da ćemo eliminisati Makabi i igrati Ligu šampiona. Biće veoma dobro za mene da budem deo ovog tima. Poznajem neke igrače, Kataija, Rodića, Kangvu... Crvena zvezda ima kvalitetne fudbalere, nadam se da ćemo dobro sarađivati. Kada sam stigao, svi saigrači su me dobro dočekali", rekao je Azarov na početku konferencije.

Upravo će mu pomenuti Rodić biti konkurencija, ali se Irakli ne plaši toga. Veruje da od povremenog reprezentativca Srbije može da nauči mnogo i da će zajedno postati bolji igrači!

"Znam da je Milan Rodić veoma dobar igrač i da ima mnogo utakmica u klubu. Mogu da naučim od njega i da jedan drugom pomognemo da budemo bolji", ispričao je levi bek.

Takođe, Azarov se dotakao i karijere Dejana Stankovića, koji je nakon Crvene zvezde izgradio veliko fudbalsko ime u Italiji. Poznat je širom sveta, pa tako i u Gruziji iz koje stiže novo pojačanje crveno-belih.

"Naravno da sam upoznat sa karijerom Dejana Stankovića, bio je veliki fudbaler i sada je dobar trener. Verujem da ću dobijati sjajne savete od njega", ispričao je novi fudbaler crveno-belih i osvrnuo se i na poznanstvo sa Marinom:

"Bio je fantastičan igrač, bio je reprezentativac Nemačke. Bilo mi je zadovoljstvo da razgovaram sa njim, govorio mi je o klubu i navijačima, kao i treninzima na kojima ću morati da se izborim za mesto u timu."

Novi defanzivac crveno-belih i šesto pojačanje srpskog šampiona ovog leta će igrati na deficitarnoj poziciji levog beka i u narednoj sezoni nositi broj 16.