FENOMENALNO

HRVAT KAO PIKSI - GOL DIREKTNO IZ KORNERA! Postigao pogodak za TV špice, pa se oglasio: "Lagao bih..." (VIDEO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Niko Janković postigao je prelep pogodak za Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Izvor: Printscreen/YouTube/Sportskasecanja - Printscreen/YouTube HŠK Zrinjski Mostar

Niko Janković "kopirao" je Dragana Stojkovića Piksija i njegov gol sa derbija iz 1987. godine direktno iz kornera. Hrvatski fudbaler postigao je zaista spektakularan pogodak.

Zrinjski je u kvalifikacijama za Ligu konferencija pobedio Tobol, a Janković je na fantastičan način nadmudrio golmana Aleksandra Mokina i dao je jedini gol na meču.

Igrao se 76. minut kada je Niko, inače pozajmljeni fudbaler zagrebačkog Dinama, izveo korner i umesto centaršuta je loptu poslao pravo u mrežu. Nešto slično kao Piksi protiv Partizana u derbiju pre 35 godina. Posle svega što se dogodilo priznaoje da je imao drugačiju ideju, ali se završilo još bolje.

Niko Janković gol iz kornera
Izvor: YouTube/HŠK Zrinjski Mostar

"Lagao bih kada bih rekao da sam gađao, nisam. Uigrana akcija je bila da ide lopta prema golu. Presrećan sam bio što je završila u golu. Pobedu posvećujem treneru i svima u Mostaru. Osećaj je dobar i drago mi je što sam pogodio protiv izvanredne ekipe. Moram da naglasim da nisam junak ja, već cela ekipa", rekao je Janković posle meča.

Što se Piksijevog pogotka tiče, dogodilo se to 6. septembra 1987. godine pred više od 55.000 ljudi na stadionu Partizana. Pogodio je već u 5. minutu, a crveno-beli na kraju su upisali trijumf na gostovanju (3:2).

Piksi gol iz kornera u derbiju
Izvor: YouTube/Sportska sećanja