Neočekivano...

SADIO MANE DOVEO NAJBOLJEG PRIJATELJA U BAJERN: U Minhen stigao čovek koji Senegalca prati celu karijeru!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Senegalski fudbaler je jedno od najvećih pojačanja Bajerna, a njegov prijatelj nije ni blizu na tom nivou...

Izvor: Instagram/desire.segbe/printscreen

Sadio Mane se u šokantnom transferu ovog leta preselio iz Liverpula u Bajern i postao jedno od najvećčih pojačanja giganta nemačkog fudbala, ali tu nije kraj. Senegalski reprezentativac ubedio je čelnike tima iz Minhena da pruže priliku i njegovom najboljem prijatelju, pa je posle dve nedelje probe Bajern dobio novo pojačanje. 

U Minhen stiže i ne baš preterano poznati Desire Segbe Azankpo (29), momak koji je već godinama jedan od Maneovih najboljih prijatelja. Istina, on će igrati samo za rezervni tim ekipe iz Minhena.

Njihovo prijateljstvo potiče još sa početka karijere, a zanimljivo je da je obojici prvi evropski klub bio Mec u Francuskoj. Pre toga su zajedno igrali u Senegalu, iako je Azankpo iz Benina. On je već sedam godina reprezentativac Benina za koji je odigrao sedam mečeva, ali nije uspeo da napravi ni blizu veliku karijeru u evropskom fudbalu kao Sadio Mane.

Za razliku od bivšeg igrača Liverpula, Desire Segbe je uglavnom nastupao za niželigaške timove iz Francuske, uz povremene izlete u Luksemburg, Slovačku, Englesku i Rumuniju, u kojoj je poslednju polusezonu proveo na pozajmici.

Ovo je Maneov prijatelj koji će igrati za rezervni tim Bajerna:

Azankpo nastupa na mestu centralnog napadača, ali se u karijeri nije nadavao golova. Njegov najbolji prijatelj je mnogo efikasniji, pa bi i u Bajernu mogao da igra na mestu centralnog napadača, tamo gde ga je Jirgen Klop češće koristio u poslednjoj sezoni na Enfild. Nakon odlaska Roberta Levandovskog ostalo je upražnjeno mesto u napadu, a Mane je pokazao da mu i to mesto u timu leži.