Sjajna akcija!

NAVIJAČI ZVEZDE PONOVO POKAZUJU HUMANOST: Na Marakani daju krv, a dobijaju karte za Pjunik!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Navijači Crvene zvezde imaju priliku da još jednom pokažu humanost!

Izvor: MN Press

Navijači Crvene zvezde ponovo pokazuju humanost! U danima pred prvi evropski meč u novoj sezoni, pristalice crveno-belih će dobrovoljno davati krv, a klub je odlučio da ih nagradi zbog toga!

Akcija "Crveno-bela krv" održaće se 25. put tokom 1. i 2. avgusta u periodu od 10 do 18 časova u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", ali i širom Srbije i Republike Srpske. Svi oni koji daju krv, dobiće ulaznicu za utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda - Pjunik, koja je na programu u sredu od 20 časova i 45 minuta.

Biće ovo još jedna prilika da navijači Zvezde pokažu humanost i na pravi način nastave tradiciju davanja krvi na našem najvećem stadionu. Crveno-beli su svojevremeno postavili rekord kada je u pitanju broj datih jedinica u jednom danu, a pred meč protiv Pjunika ta brojka bi mogla da bude i veća.

Podsećamo, u prethodno održanoj akciji, crveno-beli su u maju skupili 509 jedinica krvi. To je bio pokazatelj da Zvezdaši imaju veliko i humano srce, a klub se nada da će mali jubilej - 25. akcija davanja krvi - biti obeležen još boljim rezultatima. Akcija će se i ovog puta osim na stadionu Rajko Mitić održati još i u Nišu, kao i u čak devet gradova u Republici Srpskoj, a termini su sledeći:

1. avgust - Prijedor, Gradiška, Banja Luka, Bijeljina, Trebinje, Nevesinje, Zvornik, Foča, Doboj.
2. avgust - Niš.

I ova akcija sprovodi se u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, što znači da krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.