Veliki pad!

SUNOVRAT HRVATSKOG FUDBALA – LIGA IM GORA NEGO GIBRALTARSKA! Dinamo se mučio, Osijek i Rijeka brukali, HNL je na DNU!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Hrvatski fudbal je u velikoj krizi, iako je tamošnje prvenstvo nikada zanimljivije i nikada neizvesnije.

Izvor: kassiesa.net/screenshot/Profimedia

Radnički iz Niša se postarao da srpski fudbal doživi šok na startu kvalifikacija za evropska takmičenja, ali je makar Čukarički odradio svoj posao kako treba. U Hrvatskoj za sada niko ne igra na traženom nivou u Evropi i to se oseti.

Hrvatska liga je trenutno po učinku u Evropi pretposlednja na Starom kontinentu, a jedina liga koja ima gori učinak je beloruska! Beloruski klubovi su na deset utakmica do sada skupili samo jednu pobedu i samo je jedan predstavnik ostao ovoj zemlju u Evropi.

Što se Hrvata tiče, još uvek se čeka da svoju evropsku odiseju počne Hajduk, dok je Dinamo iz Zagreba muku mučio sa makedonskim Škupijem. Tim iz Skoplja je uspeo da remizira u Zagrebu, dok su "modri" pobedili u gostima i tako za sada skupili 1,5 bodova za nacionalni koeficijent.

Osijek je igrao sa Kizilžarom iz Kazahstana i malo poznati azijski tim ih je izbacio nakon nakon šokante pobede od 2:0 u Hrvatskoj. Rijeka je takođe već sada ispala pošto je u dva meča kvalifikacija za Ligu konferencija poražena od Đurgardena.

Sveukupno hrvatski klubovi su do sada 2,5 bodva, što kada se podeli sa brojem od četiri predstavnika u Evropi daje koeficijnt od samo 0,625. Timovi iz Andore, San Marina, Gibraltara, Luksemburga i Severne Irske su do sada bili bolji od Hrvatske!

Izvor: kassiesa.net/screenshot

KAKO STOJI SRBIJA?

Zapravo za sada Srbija stoji samo malo bolje od Hrvatske, ali nama su do sada samo dva tima nastupala u Evropi.Pogledajte naš učinak:

Izvor: kassiesa.net/printscreen

Radnički iz Niša je upisao dva remija sa Gzirom sa Malte, ali je Čukarički upisao dve pobede. Čekamo da "večiti" počnu svoju sezonu u Evropi, ali definitivno ćemo od naredne godine morati da nađemo i treći tim koji će osvajati bodove, ako želimo da zadržimo to jedno direktno mesto u Ligi šampiona. 

Za sada je Srbija na 50. mestu sa 0.750 bodova, ali imamo još tri predstavnika u takmičenjima i od dva koja još nisu krenula da igraju očekujemo najviše.

Ipak, hrvatski primer mora biti poučan, jer bi samo jedna ili dve loše sezone mogle da survaju Superligu na UEFA listi.

Tagovi