Fudbal

ŠOK! NEJMARA SUSPENDUJU IZ FUDBALA PRED SVETSKO PRVENSTVO? Ide na suđenje pred meč sa Srbijom, tužioci hoće da ga UNIŠTE

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Nejmar je zajedno sa čelnim ljudima Barselone optužen za utaju poreza i prevaru, a zbog toga mu preti i dugogodišnja suspenzija iz fudbala!

Izvor: MN Press

Šokantne vesti dolaze iz Španije, pošto tamošnji "El Pais" navodi da će Nejmar morati na sud samo nekoliko nedelja pred nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru. Mundijal se sada igra u novembru, a Brazil igra meč sa Srbijom u prvom kolu 24. novembra, a 31. oktobra će morati pred sudije. 

On je optužen za korupciju i utaju poreza prilikom istorijskog transfera iz Santosa u Barselonu 2013. godine, a 30-godišnji Brazilac će morati da odgovara prvo 17. oktobra, a zatim i dve nedelje kasnije. A tog 31. oktobra ga čeka velika odluka, jer bi zbog presude mogao da propusti Svetsko prvenstvo!

Na sud će i Sandro Rosel i Đosep Marija Bartomeu, bivši predsednici Barselone, a Nejmaru preti zatvorska kazna od dve godine i novčana kazna od 10.000.000 evra. Tužba protiv Nejmara i dva bivša čelnika Barselone podneta je pre sedam godina, a sada će izricanje presude i ročište koje mu prethodni sigurno uticati na Nejmarove pripreme za Mundijal, a pogotovo za uvodni meč sa Srbijom. 

Podnosilac tužbe je tražio da Nejmar bude suspendovan iz fudbala na čak pet godina, a uz to traže kompenzaciju u vrednosti od 150.000.000 evra jer smatraju da su prevareni i da da je sklapanjem dva paralelna ugovora Nejmarov otac prevario njih i Santos i oštetio ih za veliku svotu novca.

"Barselona i igrač su prekršili FIFA pravila i poremetili takmičenje na transfer tržištu", naveli su podnosioci tužbe 2016. godine. 

Ukoliko Nejmar bude osuđen mogao bi da bude izbačen iz fudbala na duži vremensi period, a svakako bi propustio Svetsko prvenstvo ukoliko bi mu bila po želji tužilaca izreknuta zabrana bavljenja fudbalom na određeno vreme.

Što se zatvora tiče njega će izbeći jer kazne do dve godine zatvora u španskom pravosuđu mogu da se izbegnu dodatnim plaćanjem velike novčane sume državi.

Tagovi