TEŠKO

MUKE ZA DINAMO - HRVATI JEDVA PROŠLI MAKEDONCE: Strepeli zbog Škupija do poslednjeg zvižduka i hoće u Ligu šampiona!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Dinamo iz Zagreba je stigao do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: YouTube/Matejcho/Screenshot

Dinamo iz Zagreba je razočarao svoje navijače pre nedelju dana kada je remizirao protiv Škupija na "Maksimiru" (2:2), ali su uspeli da se iskupe na gostovanju u Severnoj Makedoniji i tako su stigli do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, runde od koje recimo Crvena zvezda tek počinje takmičenje.

"Modri" su slavili 1:0 na gostovanju u Skoplju golom Arijana Ademija u 47. minutu, a drama je potrajala više od 97 minuta, međutim na kraju je trener Ante Čačić odahnuo iako je Škupi pošteno pretio u nadoknadi.

Izbegnuta je tako istorijska bruka kluba koji je najredovniji u grupnim fazama UEFA takmičenja od svih Ex-Yu klubova, a za mesto u plej-ofu igraće protiv još jednog balkanskog tima. U pitanju je Ludogorec koji je takođe strepeo...

Bugari su prvi meč protiv Šamroka dobili 3:0, međutim na gostovanju u Irskoj gubili su 2:0 i imali igrača manje. Srećom po njih, Kauli je u 91. minutu pogodio i tako sprečio Šamrok roverse da naprave najveće iznenađenje u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tamo su se danas plasirali već Mitjiland, koji je tako AEK Larnaku poslao na Partizan, odnosno Viktorija Plzenj, Šerif i Pjunik, naredni protivnik Crvene zvezde.

Tagovi