Šokiran

DA SAM ZNAO, NE BIH NI DOLAZIO! Lalatović razočaran "CIRKUSOM": Šta da kažem, to je tako...

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Trener Borca emotivno govorio posle poraza u derbiju protiv Sarajeva.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Fudbaleri Borca iz Banjaluke doživeli su još jedan neuspeh, jer su u derbiju izgubili protiv Sarajeva, i to pre svega zaslužujući greškama svoje odbrane i golmana. Tako je tim Nenada Lalatovića i u drugom kolu prvenstva ostao bez pobede, nakon što je šokantno eliminisan u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu na Farskim Ostrvima.

Posle meča, koji je njegov tim silom prilika odigrao kao domaćin u Novom Gradu, Lalatović je pre svega govorio o problemu sa putovanjima.

 "Neshvatljivo mi je da radimo terene ovde, a nemamo reflektore. Ne tražim nikakav alibi, Sarajevo je zasluženo pobedilo, ali, iskreno, da sam znao da nećemo igrati nijednu utakmicu u Banjaluci, da ćemo kao cirkus ići od grada do grada, ne bih ni došao. Igram malo ovde, pa malo tamo, juče smo prvi put izašli na ovaj teren ovde, a nijednu utakmicu još nismo odigrali u Banjaluci", rekao je Lalatović.

Potom je komentarisao i meč, sa posebnim akcentom na drugi deo, u kojem je njegov tim primio tri gola posle grešaka.

"U prvom poluvremenu je bila izjednačena utakmica. Oni su imali taj šut iz slobodnog udarca, mi smo imali dve stopostotne šanse iz prekida, njihov golman je fenomenalno intervenisao. Otišli smo na poluvreme sa 0:0, a onda nam se desilo ono o čemu uvek govorim. Treniramo tako, da brzo menjamo stranu, da posle 2-3 dodira idu dijagonale, da tražimo dubinu jer fudbal je danas takva igra da mora da se igra i bez lopte, da dolaze igrači iz zadnje linije, da tražiš loptu u noge, da se brže oslobođamo lopte... Piščević 'carini' loptu pet minuta, vukao ju je, na kraju izgubio loptu i iz te kontre primamo gol. Posle su se desile dve greške našeg golmana i izgubili smo utakmicu zasluženo", dodao je Lalatović.

Borac konstantno pravi početničke greške, što je bio slučaj i na Farskim Ostrvima.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Tada dva puta vučemo igrača, napravimo dva penala, što je neshvatljivo da se dešava ekipi koja želi da osvoji jedan od dva trofeja i koja ima kvalitet. Sami sebe smo tad izbacili. Danas Piščević vuče loptu, oklizne se, daju nam gol i onda još dve greške našeg golmana reprezentativca. Šta da kažem, to je tako... Koncentracija, tu ne mogu ništa da promenim", rekao je Lalatović, podvukavši da je Sarajevo svežije od njegovog tima.

"Nas je ubilo i to putovanje na Farska Ostrva, gde smo igrali 120 minuta,a onda nakon par dana igrali utakmicu protiv Sloge iz Doboja. Jednostavno, mi smo jedan 'težak' tim, gde nema toliko brzih igrača, a i sve utakmice smo odigrali na strani, stalno putujemo. Pre dva dana smo došli u hotel gdje nije bilo klime, pa smo se vratili, pa smo opet sutra došli. Definitivno su svežiji."